Breastfriends, Prijs voor steun en toeverlaat borstkankerpatiënt wegens succes herhaald

Array

breastfriendsDit jaar zal op initiatief van Roche Nederland voor de tweede keer de Breast Friends Award worden uitgereikt. Voor deze award komen personen in aanmerking die zich op een bijzondere wijze inzetten voor het welzijn van mensen met borstkanker (de zogenaamde Breast Friends). Vanaf vandaag tot 31 augustus kan iedereen die een Breast Friend wil nomineren terecht op www.breastfriends.nl.

De Breast Friends Award is ontstaan uit de wens om jaarlijks de mensen te belonen die op uitzonderlijke wijze borstkankerpatienten bijstaan. Deze bijstand uit zich op veel verschillende vlakken en kan zowel emotioneel als praktisch zijn. Door deze mensen te nomineren via de website van Breast Friends maken zij kans op een professionele fotosessie met hun Breast Friend door Patricia Steur en een geldbedrag van € 5000,- ter ondersteuning van het project of de verdienste.

In 2008 is Marielle van der Pers, bezielende kracht achter de unieke website www.hoofdzakengids.nl, de winnaar geworden van de eerste Breast Friends Award. Deze website biedt een overzicht van de vele modieuze, mooie en prettig zittende oplossingen na haarverlies bij behandeling van borstkanker. Hiermee voorziet de stichting in een grote behoefte. Dat overzicht was er nog niet toen Marielle van der Pers in 2006 zelf geconfronteerd werd met de diagnose borstkanker.

De genomineerden worden beoordeeld door een commissie van personen die actief zijn in de borstkankerwereld: Anemone Bögels (Directeur Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties (NFK)), Riet van der Heide (oud-voorzitter BorstkankerVereniging Nederland (BVN)), Karin Schut (ex-borstkankerpatiente), Christine Boers-Doets (verpleegkundig specialist oncologie), Maria van Balen (voorzitter Instellingen PsychoSociale Oncologie (IPSO)), Danielle van der Zee (verpleegkundig specialist, Special Interest Group (SIG) mammacare van de V&VN), Ida van Belle (directeur Stichting Pink Ribbon) en Pieternel Haspels (Gezondsheidszorg psycholoog werkzaam bij Amarant en directeur van het Toon Hermans inloophuis Amersfoort), Elly Hilgeman (voorzitter BorstkankerVereniging Nederland). De uitreiking zal op 11 oktober in het Olympisch Stadion in Amsterdam plaatsvinden tijdens de feestelijke afsluiting van de 60 K walk van ‘A Sisters Hope’.

De diagnose borstkanker is voor veel mensen schokkend en traumatisch. Uit TNS NIPO onderzoek in 2007 bleek al dat een luisterend oor en ondersteuning de grootste wens is van de patient tijdens en na de behandeling. De werkelijkheid is echter maar al te vaak nog anders. Bijna één op de vijf patienten is tijdens de ziekte vrienden kwijtgeraakt en 15 procent van de ondervraagden heeft zelfs geen enkele ondersteuning van welke aard dan ook gekregen.Een Breast Friend ondersteunt een borstkankerpatient op het emotionele vlak en met praktische hulp, voor, tijdens en na de behandeling. Het initiatief Breast Friends adviseert borstkankerpatienten een Breast Friend te benoemen die hen kan helpen bij het krijgen van de juiste informatie en hen ondersteunt bij het nemen van de beste persoonlijke beslissingen.

De Breast Friends Award is een initiatief van Roche Nederland B.V. Als innovatief farmaceutisch bedrijf ondersteunt Roche de strijd tegen borstkanker.

Bron: Roche Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen