Een nieuwe verzekeringspas voor DSW verzekerden

Array

dsw_logoIn juni 2009 sturen wij al onze verzekerden een nieuwe verzekeringspas toe. Deze pas – met ons nieuwe logo – is niet alleen een verzekeringspas van DSW Zorgverzekeraar, maar ook een Europese zorgpas. De voorkant van de pas toont aan dat u verzekerd bent bij DSW Zorgverzekeraar. Als u naar het ziekenhuis, de apotheek of een andere zorgverlener gaat, moet u de pas meenemen. Zo kan de zorgverlener controleren of u inderdaad bij ons verzekerd bent.

Europese zorgpas

De achterkant van de pas is een Europese zorgpas, ook wel European Health Insurance Card of EHIC genoemd. Hiermee heeft u recht op medisch noodzakelijke zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. U hoeft dus geen aparte Europese zorgpas meer aan te vragen. De meest eenvoudige oplossing voor de afwikkeling van kosten voor medisch noodzakelijke zorg die u maakt in het buitenland tijdens een tijdelijk verblijf, is de European Health Insurance Card, ook wel EHIC of Europese zorgpas genoemd.

De Europese zorgpas geeft u recht op medisch noodzakelijke zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland (de EU-/EER-landen, Zwitserland en het verdragsland Australie). De EHIC dekt niet de kosten van een medische behandeling als deze het doel van de reis was.

Waarom een EHIC/Europese zorgpas?
De EHIC vergemakkelijkt het verkrijgen van medische hulp in het buitenland. Ook zorgt de EHIC voor een eenvoudigere afwikkeling van de kosten van de verleende hulp voor buitenlandse zorgverleners. Deze regeling geldt overigens alleen voor de medische verzorging volgens de wettelijke regelingen van het vakantieland. In sommige landen is die verzorging gratis, in andere landen betaalt u een deel van de kosten en in weer andere landen moet u alle kosten direct betalen en daarna de vergoeding aanvragen. Bewaar dus al uw rekeningen, voorschriften en kwitanties.
Voor informatie per land: zie www.buitenland.cvz.nl of informeer bij DSW Zorgverzekeraar.

Geldigheid
Zodra u de nieuwe pas heeft ontvangen, is uw oude verzekeringspas niet langer geldig. U kunt deze pas vernietigen.
De nieuwe pas is geldig zolang u bij ons verzekerd bent, maar uiterlijk tot 1 juli 2014. U krijgt begin 2014 automatisch een nieuwe pas toegestuurd.

Bron: DSW

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen