Twitter nieuw verspreidingskanaal voor afslankspam

0
295

Na Instant Messaging nu ook Twitter slachtoffer van gehackte accounts
twitter_bird2Gehackte Twitter-accounts vormen het nieuwe verspreidingskanaal voor spamberichten waarin een afslankmiddel wordt aangeprezen. Tot voor kort werden voor deze spamactiviteiten gehackte Instant Messaging-accounts (IM) misbruikt. De Twitter-posts (‘tweets’) bevatten links die verwijzen naar websites waarop afslankproducten worden verkocht.

De posts die spammers via de gehackte Twitter-accounts versturen, varieren qua tekst, maar hebben over het algemeen dezelfde boodschap. Daarnaast bevatten ze links die leiden naar websites waarop de afslankproducten te koop zijn. Zoekopdrachten met daarin ‘$5 acai’ wijzen door naar de posts van gebruikers wier accounts zijn gehackt.

De spammers gebruiken voor deze nieuwe spamvorm ook TinyURL – een gratis URL-tool waarmee internetgebruikers ellenlange URL’s eenvoudig omzetten naar korte URL’s. Twitter-leden gebruiken deze tool vaak, omdat hun berichten niet meer dan 140 tekens mogen bevatten. Dit zorgt ervoor dat de spamberichten nog geloofwaardiger overkomen: ze verschillen immers niet veel van andere posts. Daarnaast is het de perfecte vermomming voor spam, omdat de daadwerkelijke link niet zichtbaar is.

De real-time statistische website Worldometers.com geeft weer dat wereldwijd meer dan een miljard mensen kampen met overgewicht, van wie er ruim driehonderd miljoen lijden aan obesitas (zwaarlijvigheid). Met zo’n groot aantal mensen als doelgroep voor afslankproducten is de kans groot dat deze lokmethode succesvol is.

Vorig artikelBorstkankerteam Amphia breidt uit met nieuwe chirurg
Volgend artikelBergland Kliniek gaat op in St. Elisabeth Ziekenhuis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.