Persbericht: Verzelfstandiging van Philadelphia uit Espria

Array
Woonzorg Nederland en Evean Groep gaan samen verder.

Medio 2009 wordt Philadelphia ontvlochten uit Espria en gaat daarmee zelfstandig verder. Dit voorgenomen besluit wordt voor advies voorgelegd aan de medezeggenschapsorganen. Evean Groep en Woonzorg Nederland zullen gezamenlijk in Espria-verband invulling gaan geven aan de doelstellingen van Espria. Espria heeft 2008 met een verlies van 5 miljoen euro afgesloten. Philadelphia heeft in 2008 een verlies van 18,4 miljoen gemaakt. Evean Groep daarentegen heeft een positief bedrijfsresultaat behaald van 13,2 miljoen euro.

Ruim een jaar geleden ontstond Espria een samenwerkingsverband tussen Philadelphia, Evean Groep en Woonzorg Nederland. Medio 2008 bleek dat, bij ongewijzigd beleid, Philadelphia zware verliezen zou leiden. In oktober is de voorzitter Raad van Bestuur van Philadelphia teruggetreden en is een herstelplan opgesteld dat uitzicht biedt om op een zo kort mogelijke termijn weer tot een positief resultaat te komen. De afgelopen maanden is in overleg met vakbonden, medezeggenschapsorganen invulling gegeven aan het herstelplan.

Het herstel van Philadelphia zal de komende tijd veel aandacht vergen. Intussen wil Espria zich verder ontwikkelen als kwalitatieve dienstverlener, om mensen met een behoefte aan ondersteuning in elke fase van het leven betrouwbare en veilige zorg en huisvesting te bieden, dicht bij de klant. Om snel nieuwe vormen van zorg, diensten en wonen te kunnen ontwikkelen, heeft Espria in goed onderling overleg besloten dat Philadelphia als zelfstandige organisatie verder zal gaan onder de nieuwe bestuurlijke leiding van Greet Prins.

Het besluit om Philadelphia te verzelfstandigen is ook genomen op basis van een recent draagvlakonderzoek naar de samenwerking. Philadelphia wil zich gaan richten op haar kerntaak: zorg aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Daarom zullen de activiteiten van Philadelphia in de ouderenzorg (verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg en thuiszorg) worden afgestoten.

Evean Groep en Woonzorg Nederland zullen zich onverminderd blijven inzetten voor het realiseren van projecten op het terrein van wonen, zorg en diensten. De doelstellingen van het Espria-samenwerkingsverband kunnen voor een groot deel ook worden gerealiseerd zonder de inbreng van Philadelphia, zij het niet altijd op de aanvankelijk voorgenomen wijze.

Download hier:
Jaardocument 2008 van Philadelphia
Jaarrekening 2008 van Philadelphia

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Espria biedt hulp aan senioren, mensen met een beperking en anderen die service of zorg nodig hebben om hun zelfstandigheid te behouden en zelf de regie te voeren over hun leven. Evean Groep, Philadelphia en Woonzorg Nederland realiseren dit door intensief samen te werken.

Het jaarresultaat van Espria is te downloaden via de site www.espria.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen