Platform opgericht voor spoedposten

Array

vergaderingErvaren artsen en verpleegkundigen en managers van twaalf spoedposten kwamen dinsdag 26 mei bijeen om ervaringen en onderzoekskennis uit te wisselen. Een spoedpost is een samenwerkingsverband van een huisartsenpost en een Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis met tenminste gezamenlijke triage, huisvesting en zorgafspraken over afstemming.

Zij kwamen bijeen op uitnodiging van Tijn Kool van Prismant, Paul Giesen van het IQ te Nijmegen en ondergetekende van het Julius Centrum. Plaats van samenkomst was het prachtige kantoor van Prismant in het Utrechtse Papendorp. Tijdens de bijeenkomst werden vele ervaringen uitgewisseld. Gepleit werd voor gedegen vergelijkend onderzoek, want de ontwikkeling van spoedposten in Nederland is nog lang niet uitgekristalliseerd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen