Viva la Donna-dag Erasmus MC-Daniel den Hoed groot succes

De Viva la Donna-dag in het Erasmus MC-Daniel den Hoed is een groot succes geworden. Meer dan vijftig dames ondergingen met alle plezier het verwenarrangement, compleet met massages en een knipbeurt. De Viva la Donna-dag is een initiatief van een vrouw die zelf kanker had en alle vrouwen met kanker een verwenmoment wil geven.

Plantjes
Tijdens de ‘verwendag’ op vrijdag 29 mei kregen de vrouwen een fruitdrankje aangeboden met een stuk vlaai en andere hapjes. Om het geheel wat fleurig aan te kleden, waren 300 plantjes neergezet, die de dames mee naar huis mochten nemen. Voor elke deelneemster stond een verwentas klaar; deze tassen werden ook op de poliklinieken en de afdeling Radiotherapie uitgedeeld.

Feest
Niet iedereen was in staat om op te komen dagen voor de massage: daarom werd voor enkele dames in verband met isolatie een massage op de kamer geregeld. “Het lijkt wel feest”, zo luidde het veelgehoorde commentaar. Bij één deelneemster rolde de tranen over de wangen: net klaar met de bestralingen en prompt een feestje om het te vieren… Ze mocht meteen lekker onderuit voor een gezichtsbehandeling en een voetmassage, en de kapster knipte haar haar korter, omdat ze over twee weken met de chemotherapie gaat beginnen.

Bij de zes verpleegkundigen en de kapster is er geen twijfel: volgend jaar is er weer een Viva la Donna-dag.

Recente artikelen