‘Ome Willem’ brengt 12 speelgoedboxen voor de ziekenhuizen Oosterschelde en Walcheren

jack-rabbit-foundationOp maandag 8 juni om 13.30 uur bezoekt Edwin Rutten, alias Ome Willem, het Oosterscheldeziekenhuis in Goes. De ziekenhuizen  krijgen 12 speelgoedboxen voor verschillende poliklinieken waar kinderen komen.
Rutten is ambassadeur van de Jack Rabbit Foundation. De Jack Rabbit Foundation concentreert zich op het verbeteren van de levenskwaliteit, gezondheid en educatieve mogelijkheden voor kinderen. Jaarlijks steunt Jack Rabbit diverse projecten voor kinderen. Dankzij de veilingkranten actie van o.a. BN de Stem is een bedrag opgehaald voor de Jack Rabbit Foundation van 12.200 euro. Dit bedrag is door de stichting verdeeld over vier ziekenhuizen in de regio van de dagbladen, de keuze van de ziekenhuizen is bepaald door de dagbladen.

Als de stichting geld ontvangt door sponsoring of acties zal Jack Rabbit Foundation altijd laten zien waar het geld aan besteed wordt.Het bedrag is 3.000 euro voor 12 toy boxen. Toy boxen zorgen ervoor dat de arts het onderzoek gemakkelijker kan uitvoeren. Een fijner verblijf in het ziekenhuis draagt bij aan een sneller herstel van kinderen. Om haar projecten te financieren, is de Foundation afhankelijk van fondsenwerving en donaties van particulieren en het bedrijfsleven. De Foundation ontvangt geen subsidie. Alle bestuursleden, comité van aanbeveling en ambassadeurs werken geheel belangeloos voor de stichting.

Bron: ZVW

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen