Aankondiging rapport: Implementatie Kwaliteitswet zorginstellingen

Array

algemene-rekenkamerDe Algemene Rekenkamer publiceert op woensdag 10 juni 2009 om 12:30 uur het rapport ‘Implementatie Kwaliteitswet zorginstellingen’.

De wet stelt dat door zelfregulering de diverse zorgsectoren afspraken moeten maken over goede en verantwoorde zorg. Heeft de wet sinds de invoering in 1996 het gewenste effect in de zorg gehad? Is de zorg zo georganiseerd dat dit redelijkerwijs leidt tot verantwoorde zorg? Wat is verantwoorde zorg? Bij het onderzoek naar de implementatie van de Kwaliteitswet zorginstellingen heeft de Algemene Rekenkamer gekeken hoe de minister van Volksgezondheid (VWS) invulling heeft gegeven aan zijn verantwoordelijkheid voor het (doen) uitvoeren van de Kwaliteitswet. Welke  kwaliteitskaders en systematisch waarborgen van kwaliteit zijn tot stand gekomen? Het onderzoek gaat ook in op de wijze waarop de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) toezicht houdt. In dit onderzoek geeft de Algemene Rekenkamer zelf geen oordeel over de kwaliteit van de zorg als zodanig.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen