V&VN accrediteert het IKR

Array

ikrMet ingang van 1 juni 2009 is het Integraal Kankercentrum Rotterdam geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Dit voor de duur van drie jaar. Wij zijn hier bijzonder trots op! Verpleegkundigen en verzorgenden die bij het IKR een training, cursus of symposium volgen die past binnen de accreditatie, ontvangen van ons een bewijs van deelname met de vermelding dat de betreffende bijeenkomst door de V&VN (de beroepsvereniging van zorgprofessionals)  is geaccrediteerd.

Dat is bijvoorbeeld het geval met de cursus ‘Veranderingen in seksualiteit door kanker’ die op 22 september 2009 wordt gegeven. Maar ook het IKR-incompany scholingsaanbod voor verpleegkundigen en verzorgenden valt hieronder, zoals de driedaagse cursus ‘Crisisinterventie in de oncologie’ voor verpleegkundigen.
Het Integraal Kankercentrum Rotterdam (IKR) is een netwerkorganisatie waarin organisaties die betrokken zijn bij de zorg voor de patient met kanker nauw samenwerken. Daarbij wordt Viadesk Consult ingezet om consultatieprocessen tussen medische specialisten langs elektronische weg te faciliteren.Het IKR gebruikt een op maat gemaakte versie van Viadesk Consult om intercollegiale consultatie tussen chirurgen van 16 algemene ziekenhuizen en het academisch centrum in Zuidwest-Nederland via het web te faciliteren.

Ziekenhuizen in de IKR regio
Voorheen verliep deze intercollegiale consultatie binnen het IKR grotendeels via telefoon en e-mail, hetgeen niet als ideaal werd ervaren. Het IKR zag als belangrijk nadeel van telefonische consultatie dat specialisten soms op minder geschikte momenten telefonische consultaanvragen ontvingen, bijvoorbeeld net voor operaties. Daarbij werden de telefonische consulten verder niet gedocumenteerd, wat het administratieproces van de consulten bemoeilijkte. Ook consultaanvragen per e-mail werden wegens de vrij open structuur van e-mail en de privacywetgeving als ongewenste ontwikkeling ervaren.Nu kunnen de consulenten van het IKR in de beveiligde webomgeving van Viadesk Consult – op een tijdstip dat hen schikt – consultaanvragen van collega´s beantwoorden en patientgegevens veilig uitwisselen met collega´s. Met behulp van de geïntegreerde printoptie in Viadesk Consult kunnen chirurgen consulten en patientgegevens eenvoudig uitgeprinten en toevoegen aan patientendossiers. Ook de financiele administratie van consulten is eenvoudiger geworden dankzij uitgebreide rapportagemogelijkheden in Viadesk Consult. Het IKR kan nu per consulent actuele overzichten van het aantal gegeven consulten in een bepaalde periode opvragen en deze gegevens gebruiken voor facturering.

Meer informatie over het IKR vindt u op http://www.ikr.nl. Nadere informatie: coördinator Deskundigheidsbevordering Anke van de Vegte.

Bron:IKCNET

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen