Dermatologen azM houden zaterdag 13 juni open dag

Array

huidkankerZon en huidkanker zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet onterecht, laten cijfers van de Verenigde Naties zien: jaarlijks worden meer dan 2 miljoen gevallen van huidkanker gediagnosticeerd. Daarom staat de maand juni dit jaar in het teken van het voorkomen van huidkanker.
De dermatologen van het Maastrichtse azM zetten daarom zaterdag 13 juni tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren van het Maastrichtse Oncologiecentrum open om het publiek te adviseren hoe huidkanker te voorkomen door verstandig met de zon om te gaan.

Het aantal nieuwe gevallen van huidkanker neemt wereldwijd toe met circa 2-5% per jaar. “Ook in Nederland is er een forse stijging van het aantal gevallen van huidkanker waarneembaar. Een recente studie hier in het azM laat zien dat er jaarlijks tien procent meer mensen met huidkanker op onze polikliniek worden gezien”, vertelt dermatoloog dr. Nicole Kelleners. “De leeftijd waarop mensen met huidkanker bij ons komen, daalt en dit betreft met name jonge vrouwen.”

Voorkomen
Huidkanker is voor 90%, , te genezen, mits ontdekt in een vroeg stadium. Dit geldt zelfs vaak voor de meest gevaarlijke vorm, het melanoom (de kwaadaardige moedervlek). Een vroege diagnose is daarom van wezenlijk belang om de kans op genezing voor de patient te verbeteren”Maar nog beter is het natuurlijk om huidkanker te voorkomen.” En dat kan door verstandig met de zon om te gaan, goede zonnebrandcrèmes te gebruiken en regelmatige zelfcontrole.

Daarom werken de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, het Huidfonds, de stichting Melanoom, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en La Roche-Posay samen in de publieke missie: de preventie van huidkanker. En daarom staat de maand juni in het teken van een grote voorlichtingscampagne hierover, met extra aandacht besteed aan de preventie van huidkanker.
“We willen de mensen informeren over de relatie tussen huidkanker en bepaalde huidtypes en ze bewuster maken van het belang gevaarlijke veranderingen van de huid en moedervlekken vroegtijdig te signaleren en te controleren”, aldus Kelleners.

Open dag Preventie huidkanker
Waar: Oncologiecentrum Maastricht UMC+ / azM
Wanneer: zaterdag 13 juni a.s.
Tijd: tussen 10.00 en 14.00 uur
Toegang gratis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen