Blinde en ziende kinderen spelen samen tijdens de Oogspelen 2009

Oogspelen 2009: speelse kennismaking tussen visueel beperkte en ziende kinderen
oogspelenHet Oogziekenhuis Rotterdam, Het Oogzorgnetwerk, Koninklijke Visio, de Landelijke Stichting Slechtzienden en Blinden en de Rotary Club Rotterdam organiseren op 9 juni voor de vierde keer deze Oogspelen in de tuin van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Ziende en visueel beperkte kinderen samen laten spelen met al hun (on)mogelijkheden, is het doel van de Oogspelen 2009.

De Oogspelen 2009 brengt ziende en blinde of slechtziende kinderen van acht tot twaalf jaar spelenderwijs met elkaar in contact. Ziende en visueel beperkte kinderen komen bij elkaar in één team en doorlopen een traject van spelelementen. Samenwerking, overleg en inzicht van de teamleden zijn een vereiste voor de spellen. Uiteraard zijn teamspirit en spelplezier daarbij het credo en is er voor het winnende team een medaille.

Samenwerking maakt jaarlijks evenement mogelijk
Het Oogziekenhuis Rotterdam, Het Oogzorgnetwerk en Koninklijke Visio, de Landelijke Stichting Slechtzienden en Blinden organiseren jaarlijks dit evenement. De Rotary Club Rotterdam, Bram Ladage Binnenwegplein Rotterdam en Medirest maken deze dag mogelijk.Oog voor het Kind
Kinderen die in de week van 8 tot en met 12 juni Het Oogziekenhuis Rotterdam bezoeken kunnen in deze week van Oog voor het Kind aan verschillende activiteiten deelnemen. Zo kunnen kinderen geschminkt worden terwijl ze in de wachtkamer zitten en is er gratis popcorn of een ijsje na het bezoek aan de arts. Ook als kinderen in deze week zijn opgenomen voor een operatie worden ze verwend met cadeautjes en speciale aandacht. Iedere dag staat er een nieuwe activiteit op het programma, met als hoogtepunten: de Oogspelen op dinsdag, een feestelijke lunch op woensdag en een bijeenkomst voor jeugdgezondheidsartsen op vrijdag.

Bron: Whizpr

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen