Weer reorganisatie Haagse thuiszorg

Array

De redding van het noodlijdende zorgconcern Meavita werd ernstig belemmerd door traagheid bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).
hwwZorgaanbieder Haagse Wijk- en Woonzorg, voorheen Meavita, gaat opnieuw reorganiseren. Dat heeft algemeen directeur Pieter de Vente bevestigd.De nieuwe organisatie moet circa tien miljoen euro bezuinigen. Ontslagen zijn hierdoor onvermijdelijk: in ieder geval de hulpplus-afdeling met tachtig medewerkers gaat verdwijnen. Ook gaat er gesneden worden binnen het management.

Oud-voorzitter van de raad van commissarissen van Meavita, Loek Hermans, zei vrijdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer dat de redding van het noodlijdende zorgconcern Meavita werd ernstig belemmerd door traagheid bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Meavita had bij de NZa aangeklopt om steun, maar kreeg niets en ging failliet. Haagse clienten van Meavita hebben hier uiteindelijk weinig van gemerkt door de oprichting van nieuwe stichting Haagse Wijk- en Woonzorg.

Volgens Hermans was Meavita in een vicieuze cirkel terechtgekomen, waarbij betrokken partijen als de NZa, zorgverzekeraars en de banken op elkaar zaten te wachten om de eerste stap te zetten. Volgens hem was Meavita met tijdige steun te redden geweest.  Dit werd bestreden door Gerrit-Jan van Otterloo, bestuursvoorzitter van twee bedrijven die uit het gesneuvelde Meavita voortkwamen. Volgens hem was de administratie niet op orde en had Meavita ook niet de voordelen van de fusie geplukt op het gebied van efficiency.

Begin 2008 werden er bij Meavita ook al circa honderd mensen ontslagen. In februari werd het failliete Meavita omgevormd tot de huidige stichting Haagse Wijk- en Woonzorg. De nieuwe reorganisatie moet voor het einde van het jaar klaar zijn. HWW Zorg heeft
recentelijk de activiteiten en medewerkers van Meavita overgenomen.
HWW Zorg wil zorg leveren waar de inwoners van Den Haag
behoefte aan hebben. Zorg met een hoofdletter. Wat mag u van
ons verwachten?

• Zorgaanbod in heel Den Haag
• Zowel bij u thuis als in verpleeg- en / zorgcentra
• Nauwe samenwerking in de wijken tussen
(wijk)verpleegkundige en huisartsen
• Samenwerking met ziekenhuizen,
gemeente en woningcorporaties
• Goed geschoold en gemotiveerd personeel

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen