‘Zwarte lijst’ voor medici op internet

Array

vwsPatienten kunnen naar verwachting nog dit najaar op een ‘zwarte lijst’ op internet zien of artsen en andere beroepsbeoefenaren (zoals tandartsen en verpleegkundigen) geschorst zijn of uit hun beroep gezet na een uitspraak van de tuchtrechter.

Veiligheid en kwaliteit in de zorg zijn essentieel, vindt het kabinet. Patienten moeten kunnen nagaan welke artsen bijvoorbeeld in gebreke blijven bij operaties. Deze informatie is op dit moment nog niet voor iedereen goed toegankelijk.

Wet BIG
Dat gaat veranderen met het wijzigen van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). De ministerraad ging vandaag akkoord met een voorstel van minister Klink hierover. Met deze wijziging wordt het juridisch mogelijk om via internet de lijst te raadplegen. Op dit moment worden de meldingen alleen in de Staatscourant gepubliceerd.

De gegevens kunnen later dit jaar worden geraadpleegd via de website van het BIG-register en via www.kiesbeter.nl .

Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen