Jubileumboek RIVM: Bacterienjagers en andere verhalen

baterienjagers_tcm4-60989Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan heeft het RIVM het Jubileumboek ‘Bacterienjagers en andere verhalen’ uitgegeven. Vier spannende verhalen brengen de veelomvattende werkzaamheden van het RIVM tot leven. Elk verhaal raakt, zoals de tijdbalk achter in het boek laat zien, op geheel eigen wijze aan het verleden, heden én de toekomst van het RIVM.De verhalen zijn geschreven door Afke van der Toolen en prachtig geïllustreerd door Erik Kriek (winnaar Stripschapsprijs 2008). Het eerste exemplaar van het boek werd op 10 juni door Marc Sprenger, directeur-generaal van het RIVM, aangeboden aan Hare Majesteit de Koningin.

Ode aan Eliza
Winter 1860. Terwijl voor zijn apotheek een grote vuilnishoop verrijst, droomt Joachim Muller stilletjes van een betere, gezondere wereld. Totdat de liefde hem uit zijn tent lokt.

Bacterienjagers
Als zijn zusje een mysterieuze ziekte krijgt, neemt Steven de Wetenschappelijke Houding aan en gaat zelf op jacht naar de oorzaak. Zijn grote held Louis Pasteur gaat met hem mee.

Breuk
Een vader op zijn bankje. Een schip met gevaarlijk lekkende containers. Een dochter in een interventiewagen, razendsnel op weg naar een wereld waarmee ze dacht te hebben gebroken.

Midsummer Madness
Op een luxueus cruiseschip beleeft een uitgelezen gezelschap een shakespeariaans drama met dodelijke afloop. Murder must foul? Twee heel verschillende speurders volgen het gif.

Voor geïnteresseerden is het jubileumboek vanaf 11 juni te koop bij Bouwman Boeken in De Bilt en Boekhandel Jongerius in Bilthoven. Tevens is het boek via iedere andere boekhandel te bestellen (ISBN: 978-90-6960-219-6, € 19,95).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen