FC Utrecht zet zich in voor verslavingszorg

fc utrechtCentrum Maliebaan is een instelling voor verslavingspsychiatrie in de regio Utrecht. In september start deze instelling een bijzonder en vernieuwend project in samenwerking met FC Utrecht. Doel is om bij jongeren een gezonde leefstijl en abstinentie te stimuleren, middels het inzetten van beloningen en rolmodellen (topspelers) bij de behandeling van alcohol-, drugs, gok- en/of gameproblematiek.

Bij het bereiken van bepaalde doelen in de behandeling wordt beloond met bijvoorbeeld een gadget of het bijwonen van een wedstrijd van FC Utrecht, er worden motivatiesessies gehouden met spelers uit het eerste elftal. Agis Zorgverzekeringen heeft een adviserende rol in het project.

De verwachting is dat jongeren meer gemotiveerd zijn om een behandeling te gaan volgen wanneer die met deze elementen is aangekleed. Ook worden afspraken beter nagekomen en vermindert drop-out. Uiteindelijk willen we bereiken dat de jongeren ook gemotiveerd zijn om een nazorgprogramma te volgen om zodoende de bereikte gedragsverandering vol te houden.

Het Julius Centrum en het Centrum Maliebaan zoeken studenten geneeskunde, gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen van de Universiteit Utrecht of van elders, die willen helpen om bovenstaande (beoogde) resultaten te meten, door hier een stage of een scriptieonderzoek van te maken. Men wil de positieve effecten van het project daarmee aantonen.

Je taken bestaan uit data verzamelen, interviews afnemen met clienten e.d. Het gaat om een stage van 18 weken maar je kunt ook voor een kortere tijd intekenen. Het project start september a.s., maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Omdat de pilot gedurende een jaar zal lopen, zullen verschillende studenten ingezet worden om data te verzamelen. Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan (snel!) contact op met: Heleen de Graaf – Koole via 030 – 2340034 / 06 – 15287060 of per mail via [email protected]

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen