Klink schaft 34 miljoen vaccins aan

minister-klink-medicalfacts-jan-de-leeuwMinister Klink heeft besloten 34 miljoen vaccins tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) (voorheen Mexicaanse griep) aan te schaffen. Deze week sluit hij daarvoor contracten met vaccinfabrikanten. Een belangrijk uitgangspunt is dat het vaccin zo effectief mogelijk is en zo spoedig mogelijk toegediend moet kunnen worden. Met de fabrikanten is afgesproken dat het vaccin uiterlijk eind dit jaar beschikbaar moet zijn.

De Gezondheidsraad heeft eerder dit jaar de minister geadviseerd voor de hele Nederlandse bevolking vaccins aan te schaffen. Tot de hele bevolking worden ook de Nederlandse Antillen en Aruba gerekend. Ook is geadviseerd om per persoon 2 vaccins te geven, omdat met één prik een persoon niet voldoende beschermd is. Daarom is besloten 34 miljoen vaccins te kopen. Eerder dit jaar had de minister daar al een optie op genomen.

  • Aanschaf grieppandemisch vaccin Kamerstuk | 18 juni 2009
  • Grieppandemie Dossier | 12 juni 2009 Er is in verschillende landen bij mensen Nieuwe Influenza A (H1N1) vastgesteld, ook bekend als de Mexicaanse griep. Ook in Nederland zijn enkele mensen besmet met het virus.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen