Griepvaccin 200 miljoen duurder dan ingeschat

vaccinatieMinister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) wil niet ingaan op de kosten van de 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep die hij heeft besteld. Een Nederlandse krant meldde zaterdag dat volgens deskundigen met de order een bedrag van 200 tot 250 miljoen euro is gemoeid, veel meer dan de schatting van Klink van enkele tientallen miljoenen euro’s. Het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) heeft vrijdag namens de minister van Volksgezondheid (VWS) de contracten getekend met GSK en Novartis. Het ministerie bevestigt dat contracten zijn getekend, de woordvoerster van VWS wil geen producentnamen noemen. Daarnaast wil ze niets kwijt over het aanschafbedrag. Beide bedrijven bevestigen de opdracht.

Klink wil zich echter niet over getallen uitlaten. “Voor zover ik dat zal doen, zal het in de Kamer zijn”, zei hij zaterdag in het Radio 1-programma Tros Kamerbreed. De reden voor zijn zwijgzaamheid is gelegen in de contracten die zijn gesloten met de bedrijven die de vaccins gaan leveren, zei Klink. De informatie daarin is vertrouwelijk, verklaarde de bewindsman.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen