Sint Franciscus Gasthuis hoort bij de Beste Werkgevers 2009

Array

sfgOp maandag 22 juni 2009 is bekend gemaakt dat het Sint Franciscus Gasthuis hoort bij de Beste Werkgevers van 2009 en ontvangt op basis van de resultaten van een medewerkersonderzoek een zilveren positie in de Beste Werkgevers Gids 2009. In een grootschalig werkgeversonderzoek* zijn 263 organisaties met elkaar vergeleken. Aan de medewerkers is gevraagd om een oordeel te geven over de bedrijfscultuur, werkzaamheden, leidinggevende, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden.

Sint Franciscus Gasthuis als werkgever
De belangrijke rol van medewerkers in het uitdragen van de kernwaarden (betrouwbaar, gastvrij, deskundig en innovatief) en het realiseren van de ambities van het ziekenhuis leiden er, tezamen met de krapper wordende arbeidsmarkt, toe dat het Sint Franciscus Gasthuis zich meer dan ooit richt op het boeien en binden van zijn medewerkers. Om de ambities in een concurrerende arbeidsmarkt te realiseren, is de inzet van de gehele organisatie nodig om voldoende en gekwalificeerde medewerkers aan te trekken en ze te behouden. Het Sint Franciscus Gasthuis biedt een marktconforme beloning, coachend leiderschap en ruime ontwikkelingsmogelijkheden. Tevens creeert het een plezierig en gezond werkklimaat voor alle levensfases.

Grootste werkgeversonderzoek van Nederland

Het Beste Werkgevers onderzoek is door Effectory en Vkbanen ontwikkeld om een objectief oordeel te geven over werkgeverschap in Nederland. Het is een lijst waaraan alle grote organisaties mee kunnen doen en die gebaseerd is op betrouwbaar onderzoek. Ruim 1700 organisaties hebben in 2008 en 2009 de kans gehad om deel te nemen aan de verkiezing. In totaal is bij 263 organisaties het onderzoek uitgevoerd en hebben circa 157.170 medewerkers in Nederland hun mening gegeven.

Topklinisch opleidingsZiekenhuis & financieel gezond

Het Sint Franciscus Gasthuis is een Topklinisch opleidingsziekenhuis. Om deze topklinische zorg nu en in de toekomst te kunnen leveren, heeft het Sint Franciscus Gasthuis veel aandacht voor opleiding, bijscholing, (wetenschappelijk) onderzoek en vernieuwing. Het ambitieniveau en bijbehorende investeringen kunnen worden gerealiseerd, doordat het Sint Franciscus Gasthuis financieel gezond is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen