King of Pop Michael Jackson mogelijk slachtoffer van overmedicatie

michael-jacksonMichael Jackson is in Los Angeles op 50-jarige leeftijd overleden. Rond half 12 gisteravond kwamen de eerste berichten binnen dan Michael opgenomen zou zijn in het ziekenhuis van LA na het innemen van teveel pillen en mogelijk een hartstilstand zou hebben gehad.De lijkschouwer heeft  bevestigd dat de popster aan een hartstilstand is overleden. Bij het UCLA Medical Center, waar de zanger is stierf, heeft zich een grote menigte gevormd. De politie heeft de omgeving van het ziekenhuis afgezet. Het verkeer wordt omgeleid. De 50-jarige Jackson is om 14.26 uur plaatselijke tijd (23.26 uur Nederlandse tijd) doodverklaard, zo meldde de lijkschouwer. Er zijn diverse speculaties dat Jackson de hartstilstand mogelijk heeft gekregen door het innemen van een overdosis aan medicijnen. Diverse Amerikaanse media melden ook dat zanger Michael Jackson op 50 jarige leeftijd is overleden ten gevolgen van een hartstilstand. Jackson stond de laatste maanden weer in de schijnwerpers omdat hij een comeback aan het voorbereiden was.

In Europa sterven elk jaar bijna 200.000 mensen aan de medicijnen die hen hadden moeten genezen. Het gebruik van verkeerde geneesmiddelen, het verkeerd gebruik van de juiste geneesmiddelen, over- en onderdosering, niet-gebruik en ongewenste bijwerkingen, hebben soms fatale gevolgen. Ziekenhuizen hebben het verminderen van fouten in medicatie als speerpunt om het aantal onnodige doden te reduceren. Gebleken is dat vooral medicatiefouten leidt tot onnodige slachtoffers.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen