Privé arts Michael Jackson verhoord door politie

Array

dr-conrad-robert-murrayMichael Jackson nam in de weken voor zijn dood dagelijks niet minder dan negen zware medicijnen waarvan elke arts moet weten dat gecombineerd gebruik een dodelijke afloop kan hebben. Zijn privé-arts, hartspecialist Conrad Murray heeft een advocaat ingeschakeld. Advocatenkantoor Chernoff & Alford in Houston zegt door dokter Conrad Murray te zijn ingeschakeld. De cardioloog zou hem nog een injectie met synthetische morfine hebben toegediend. Murray probeerde Jackson nog te reanimeren, maar vergeefs. Murray was in vaste dienst bij Jackson.Een van de advocaten, William M. Stradley, benadrukt dat de dokter nog altijd geen verdachte is. Een andere advocaat van het kantoor, Edward Chernoff, is in Los Angeles om met de politie te praten. Volgens The Sun dat het medicijngebruik van Jackson een belangrijk onderdeel vormt van het politieonderzoek naar de dood van de popster. De politie wil volgens de bron ook weten wie de laatste injectie heeft toegediend. “Hij zal het zelf niet hebben gedaan, want Michael was bang voor naalden.” Een Libanese arts, die de medisch adviseur van Jackson zou zijn geweest, en persoonlijk cardioloog van de overleden zanger Conrad Murray zijn verzocht Los Angeles niet te verlaten, voor het geval de politie ze verder wil ondervragen.

Michael Jackson nam acht verschillende soorten medicijnen. Dat meldt de Britse boulevardkrant The Sun zaterdag op basis van bronnen dichtbij de donderdag overleden popster. Vandaag onthulde The Sun onthult welke medicijnen op het dagelijkse menu van Michael Jackson stonden. Jackon zou vlak voor zijn hartstilstand ook nog een injectie met Demerol gekregen hebben, een synthetische vorm van morfine. Hij zou elke dag drie dergelijke injecties hebben gekregen. Daarnaast nam hij de pijnstillers Dilaudid en Vicodin, die ook opiaten bevatten. Geen van beide pijnstillers mag samen met andere medicijnen genomen worden. Naast deze pijnstillers nam Jackson, in een poging fit te raken voor zijn comeback-concertreeks in Londen, ook de spierontspanner Soma. Paxil en de angstremmer Vistaril Jackson slikte het antidepressivum Paxil in de vorm van pillen van twintig milligram. Van Vistaril is bekend dat die het effect van andere medicijnen versterkt. Geen wonder dat Jackson ook Prilosec nam, een middel tegen maagpijn. Verder nam hij tweemaal daags twee doses van twee milligram van de spierontspanner Soma, tweemaal daags 0,5 milligram antidepressivum Xanax en antidepressivum Zoloft, waarvan de zanger doses van honderd milligram nam. De politie heeft bewijsmateriaal meegenomen uit zijn huis. Ze waren op zoek naar medicijnen en injectienaalden. Ik weet niet of ze injectienaalden hebben gevonden, maar ze zouden wel veel medicijnenflacons hebben gevonden.”

De politie heeft ondertussen medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn uit het huis van Michael Jackson in Beverly Hills meegenomen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen