Innovatieplatform COPD-zorg druk bezocht

Array

protocollenSinds de oprichting van het landelijke Innovatieplatform COPD begin dit jaar, hebben zich uit het hele land ruim 100 COPD-professionals, projectleiders en andere COPD-innovatoren aangesloten. Medio juni kwam een groot deel van hen bijeen, onder leiding van ondergetekende, voor de tweede bijeenkomst van dit platform. Zij spraken met elkaar over de beleidsdocumenten om de COPD-zorg in hun regio te verbeteren.

Wat stond er in de documenten? Hoe zijn ze tot stand gekomen? En wat is er de invloed van geweest? Iedereen beschikte wel over een protocol voor de COPD-zorg. De vraag is alleen hoe je de kwaliteit van die protocollen borgt. Want erger dan het incidenteel niet toepassen van de geldende standaarden, is structureel werken volgens een verouderd of onjuist protocol.

Hoe kun je de kwaliteit van de COPD-ketenzorg bewaken? Daarover gaat de volgende bijeenkomst van het Innovatieplatform COPD op dinsdag
7 oktober 2009 van 16.00-18.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van het Innovatieplatform COPD: Marjolein Rebel, [email protected]

Auteur: Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen