LUMC voorbereid op Nieuwe Influenza A (H1N1) (voorheen Mexicaanse griep)

lumc2Op 11 juni heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wereldwijd fase 6 in de Mexicaanse griep aangekondigd. Fase 6 betekent dat er sprake is van een grieppandemie. Dit houdt in dat er wereldwijd in verschillende landen overdracht van mens op mens heeft plaatsgevonden. Dat is ook in Nederland gebeurd. De WHO stelt dat de pandemie mild van aard is. De symptomen zijn vergelijkbaar met die van een normaal seizoensgriepvirus.De nieuwe griep kreeg de naam van het land waar de griep voor het eerst voorkwam: Mexicaanse griep. Inmiddels is een nieuwe naam in gebruik. Met de naam ‘Nieuwe Influenza A (H1N1)’ volgt het LUMC de terminologie van de WHO.

Het LUMC bereidt zich voor op opvang van patienten met Nieuwe Influenza A (H1N1). Op de website van het RIVM kunt u terecht voor actuele informatie over de ziekte en een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden. Heeft u last ziekteverschijnselen, neemt u dan contact op met uw huisarts.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen