Sanofi-aventis staat achter de veiligheid van Lantus®

Array

sanofi-aventisParijs, Frankrijk Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN and NYSE: SNY) heeft op 26 juni kennis genomen van retrospectieve gegevens uit vier patientenregistraties. Deze gegevens tonen duidelijk aan dat er geen definitieve conclusies getrokken kunnen worden over een mogelijk oorzakelijk verband tussen het gebruik van Lantus® (insuline glargine) en het optreden van maligniteiten, zoals de auteurs van de registraties benadrukken.

Klinische studies, die de gouden standaard zijn voor bewijsvoering, laten geen verband zien tussen het gebruik van insuline glargine en kanker.

“Op basis van uitgebreide klinische studies met meer dan 70.000 patienten en de ervaring na registratie (24 miljoen patientjaren), staat sanofi-aventis achter de veiligheid van Lantus®,” aldus Jean-Pierre Lehner, M.D., Chief Medical Officer. “De patientenregistraties leveren geen eenduidige conclusies.”

De veiligheid van patienten staat voorop voor sanofi-aventis. De firma zal, in nauwe samenwerking met de registratie-autoriteiten en de wetenschappelijke experts, de intensieve monitoring van de veiligheid van Lantus® voortzetten.

Over diabetes
Diabetes is een chronisch, veelvoorkomend ziektebeeld waarbij het lichaam geen of onvoldoende insuline produceert. Insuline is het hormoon dat nodig is voor het transport van glucose (suiker) vanuit het bloed naar de lichaamscellen ten behoeve van de energievoorziening.

Meer dan 230 miljoen mensen wereldwijd leven met de ziekte en dit aantal zal naar verwachting binnen 20 jaar naar 350 miljoen stijgen. Geschat wordt dat bijna 24 miljoen Amerikanen diabetes hebben, dit is inclusief een geschat aantal van 5,7 miljoen mensen waarbij de ziekte nog niet is gediagnosticeerd. Tegelijkertijd bereiken ongeveer 40 percent van de patienten, waarbij de ziekte is vastgesteld, niet of onvoldoende de streefwaarde van bloedsuikerspiegel HbA1c <7, zoals aanbevolen door de American Diabetes Association. De HbA1c test meet de gemiddelde bloedglucosewaarde over de laatste twee tot drie maanden.

Bron: sanofi-aventis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen