Zorgloket Duitsland in Nederland

Start medische behandeling binnen twee weken gegarandeerd
helios-kliniekenBelangrijk nieuws voor patienten die in Nederland al geruime tijd op medische wachtlijsten staan. Dankzij het contract dat zorgverzekeraars, verenigd in UVIT ( Univé, VGZ, IZA,Trias, SIZ, Cares Gouda-de Goudse, IZZ en UMC), hebben gesloten met de Helios-Klinieken in Duitsland is het Zorgloket Duitsland dé toegangspoort tot een snelle behandeling in een van de Helios-Klinieken. Zorgloket Duitsland garandeert een eerste afspraak met aansluitende behandeling binnen twee weken na de aanvraag. Zorgloket Duitsland (www.zorgloketduitsland.nl) opent definitief de ziekenhuisdeuren naar Duitsland.

Geen bureaucratie

Door het contract dat UVIT met Helios heeft vastgelegd behoren administratieve rompslomp en lange, bureaucratische procedures voor een behandeling in Duitsland definitief tot het verleden. De administratieve en financiele handelingen regelt UVIT namelijk rechtstreeks met de Helios-Klinieken dus UVIT-verzekerden kunnen zonder een enkel probleem of obstakel van deze ziekenhuizen gebruik maken als ware het een Nederlands ziekenhuis.

Gratis
Het Zorgloket Duitsland regelt voor Nederlandse patienten de eerste afspraak met de specialist in Duitsland waarbij toestemming van de verzekeraar niet meer nodig is, een medische indicatie van de huisarts is voldoende. Betaling door de zorgverzekeraar is bij voorbaat al geregeld dus zullen Nederlandse patienten geen enkele nota zelf in handen krijgen. Belangrijk detail hierbij is dat het gebruik van het Zorgloket Duitsland de patient niets kost. Het Zorgloket levert voorlopig alleen voor UVIT-verzekerden gratis, betrouwbare en snelle dienstverlening voor een medische behandeling in Duitsland. Andere verzekeraars zullen binnenkort volgen.

Kwaliteit met Nederlandse begeleiding

De Helios-keten staat bekend om hun betrouwbare, hoogstaande kwaliteit en hun uitgekiende systeem van permanente kwaliteitsverbetering. De Helios-Klinieken-Groep, bestaande uit 43 ziekenhuizen, liggen verspreid over geheel Duitsland en vooral klinieken in de Nederlands-Duitse grensstreek zoals Oberhausen, Bochum, Wuppertal en Krefeld zijn zeer in trek bij Nederlanders die de wachtlijsten beu zijn en op zoek zijn naar snelle en uitstekende medische hulp. Zorgloket Duitsland kan patienten directe hulp garanderen en vrijwel alle behandelingen, onderzoeken of operaties kunnen door de specialisten van Helios snel en adequaat worden uitgevoerd, waarbij Nederlands sprekende clientbegeleiding aanwezig is.

Optimaal
De UVIT-verzekeraars (Univé-VGZ-IZA-Trias, SIZ, Cares Gouda-de Goudse, IZZen UMC) zijn de eerste Nederlandse verzekeraars waarmee de internationaal georienteerde zorgketen Helios een contract heeft gesloten. Zorg voor alle bij UVIT-verzekerde Nederlanders kan zo door Zorgloket Duitsland worden geoptimaliseerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen