Controles Mediq Direct Diabetes verder aangescherpt

Array

novopen-3_pennenMediq Direct Diabetes heeft zijn procedures aangescherpt om de verspreiding van nagemaakte medische middelen in de toekomst te voorkomen. Daarbij zullen we er bij productrecalls in de toekomst op toezien dat de bewuste goederen worden geretourneerd. Ook zal de Inspectie voor de Gezondheidszorg in het vervolg onverwijld worden ingelicht. Op dit moment onderzoekt Mediq samen met de branchevereniging voor distributiebedrijven van medische technologie of – middelen hoe namaakproducten het beste van de markt geweerd kunnen worden.

Toen Mediq Direct Diabetes eind maart de eerste klachten over het gebruiksgemak van de namaak insulinenaalden binnen kreeg, is het direct gestopt met het uitleveren aan zijn klanten. Navraag leerde dat enkele dagen voordat de klachten binnen waren gekomen in het Verenigd Koninkrijk namaak insulinenaalden waren aangetroffen. Het bleek bij Mediq Direct Diabetes om dezelfde partij te gaan. Direct zijn alle klanten telefonisch of schriftelijk benaderd met het verzoek om de naalden weg te gooien dan wel terug te sturen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelde op 20 juni dat nog 300 doosjes met namaak insulinenaalden (100 stuks per doosje) niet terecht waren. Het betreft Novofine® naalden 31G 0.25 mm x 6 mm (Novo Nordisk Ltd) met batchnummer 08J02S, vervaldatum 08/2013.

De afgelopen week heeft Mediq Direct Diabetes wederom telefonisch contact gezocht met alle klanten die de namaaknaalden tussen half februari en eind maart 2009 hadden ontvangen. Klanten waarmee geen telefonisch contact kon worden gelegd zijn persoonlijk bezocht. Van het merendeel van de naalden is door klanten bevestigd dat ze zijn weggegooid en het resterende deel is inmiddels in bezit van Mediq Direct Diabetes. De kans dat de namaaknaalden nu toch nog gebruikt zullen worden is daarmee tot een minimum beperkt. Voor zover bekend hebben de namaak naalden geen gezondheidsklachten veroorzaakt.

Download pdf (623 KB)
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen