Gynaecoloog Rock G. ook in Wellnesskliniek Genk geschorst

Array

goerdin1In Nederland mocht Rock G. van de Inspectie voor de Volksgezondheid voorlopig niet meer opereren. In de Wellnesskliniek in het Belgische Genk is de omstreden Nederlandse gynaecoloog Rock G. ook geschorst na klachten over mislukte borstvergrotingen en ernstige infecties. Dat laat Dokter Jeff Hoeyberghs van de Genkse kliniekvandaag aan de Belgische krant Het Belang van Limburg weten. Vorige week moest een Haagse privékliniek waar hij werkte op last van de inspectie de deuren sluiten na klachten over het overschrijden van de regels.

,,Al zijn operaties zijn geannuleerd, de betrokken patienten wordt een alternatief geboden”, aldus Hoeyberghs. Hij noemt de aantijgingen tegen G. ernstig, maar wil eerst uitzoeken wat er van klopt. ,,Rock heeft de betrokken klachten zelf nog niet onder ogen gekregen.” Dinsdag zei een medewerkster van de kliniek in Genk nog dat G. gewoon aan de slag zou blijven.

Jeff Hoeyberghs, de controversiele goeroe van de cosmetische chirurgie in Belgie, zegt zijn vertrouwen in Goerdin nog niet op. Maar de Wellnesskliniek, waar Hoeyberghs momenteel ‘kwaliteitsverantwoordelijke’ is, heeft Goerdin wel met lange vakantie gestuurd. ‘  Hoeyberghs is zelf ook nog tot november ‘met lange vakantie’ en vertoeft het grootste deel van de tijd in Andorra. De Orde van Geneesheren zette hem in maart op non-actief wegens aantasting van de waardigheid van het medisch beroep. Daarom mag ook Hoeybergs  niet opereren in de Wellnesskliniek.

Politie is op zoek naar slachtoffers
Gedupeerden hebben zich inmiddels gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Omroep West, maar aangiftes liggen er nog niet. De politie en het Openbaar Ministerie roepen slachtoffers dan ook op om zich te melden via 070-4241500. Volgens Citykliniek opereert Goerdin momenteel in Belgie. In een telefonische reactie laat Goerdin weten niet te begrijpen waar alle commotie vandaan komt. Hij wil graag met zijn ex-patienten in gesprek gaan. Een van hen heeft hij al aangeboden gratis nieuwe implantaten te plaatsen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen