Politie zoekt slachtoffers dokter Goerdin van Haagse privékliniek Citykliniek

Array

goerdinEen klachtenregen Haagse privékliniek Citykliniek over mislukte borstvergrotingen heeft geleid tot commotie. Zeker negen vrouwen kregen ernstige complicaties na een borstoperatie bij dokter Goerdin, de medisch directeur van de kliniek. In het BIG-register staat Goerdin aangemerkt als gyneacoloog. Er staat niets over plastische chirurgie. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) ontvangt veel klachten.

Politie is op zoek naar slachtoffers
Gedupeerden hebben zich inmiddels gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Omroep West, maar aangiftes liggen er nog niet. De politie en het Openbaar Ministerie roepen slachtoffers dan ook op om zich te melden via 070-4241500. Volgens Citykliniek opereert Goerdin momenteel in Belgie. In een telefonische reactie laat Goerdin weten niet te begrijpen waar alle commotie vandaan komt. Hij wil graag met zijn ex-patienten in gesprek gaan. Een van hen heeft hij al aangeboden gratis nieuwe implantaten te plaatsen.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie adviseert slachtoffers niet terug te gaan naar de kliniek, maar zich ergens anders te laten opereren. De kosten moeten ze vervolgens op Citykliniek verhalen. Ook de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie pleit voor een strengere controle op bekwaamheid van plastisch chirurgen. Volgens de vereniging is er geen deugdelijke regelgeving op het gebied van cosmetische chirurgische ingrepen. Iedere arts die zichzelf bekwaam acht mag dit soort operaties uitvoeren.

Het rapport van de Inspectie schetst een ontluisterend beeld. De hygiene in operatiekamers deugt niet, sterilisatiemedicijnen zijn verlopen en in de koelkast lagen aangebroken ampullen. Verder hield de arts zich niet aan de Nederlandse regels bij het uitvoeren van borstvergrotende operaties. Het regende de afgelopen week klachten van patienten die door hem behandeld zijn.

Sluitingsbevel Citykliniek van de Inspectie (pdf)

Letselschade-advocaat Van Dijk uit Zoetermeer adviseert de vrouwen dan ook een advocaat in de arm te nemen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Politie zoekt slachtoffers dokter Goerdin van Haagse privékliniek Citykliniek"

  1. Zou heel graag een advocaat in armen willen nemen maar weet je wat dat kost ?
    Ik ben helaas ook een gedupeerde, ben in de Welness Kliniek behandeld.

  2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    Je kan ook gebruik maken van speciale letseladvocaten. Die werken ook wel op No cure no pay basis. Dat zou je kunnen helpen. De Pals Groep biedt cliënten de keuze uit twee vormen van honorarium:

    1. verrekening op basis van Urendeclaratie. Lees meer >>

    2. verrekening op basis van no cure no pay. Lees meer >>

    De meeste mensen kiezen voor het no cure no pay systeem. Klik hier voor de voordelen van het no cure no pay systeem ten opzichte van verrekening op basis van urendeclaratie. Lees meer >>

Comments are closed.

Recente artikelen