Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezoekt Parijs

Array

genepoleDe vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengt van maandag. 6 tot en met vrijdag 10 juli 2009 een werkbezoek aan Parijs. Het bezoek staat in het teken van de Governance in de ziekenhuiszorg in Frankrijk.Het programma begint met een bezoek aan het Franse ministerie van gezondheid en sport. De leden voeren daar diverse gesprekken over het Franse beleid inzake ziekenhuiszorg. Vervolgens ontmoeten de leden de commissievoorzitters van de Franse commissie voor gezondheid van de Nationale Assemblee en van de Senaat.

Daarnaast spreekt de delegatie met vertegenwoordigers van de koepelorganisaties voor overheidsziekenhuizen, voor privé ziekenhuizen en voor artsen. Ook heeft een ontmoeting plaats met vertegenwoordigers van zorgverzekeraars. Tot slot bezoeken de leden Genopole. Dit is een centrum voor medische innovatie.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:
Mw. P. Smeets (PvdA, voorzitter)
Mw. J. Schermers (CDA)
Mw. M. Smilde (CDA)
Dhr. E. van der Veen (PvdA)
Dhr. van Gerven (SP)
Dhr. S. Blok (VVD)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen