Nieuwe therapieruimten voor hartrevalidatie Medisch Centrum Alkmaar

Array
medisch_centrum_alkmaarDe therapieruimten voor hartrevalidatiepatienten van Medisch Centrum Alkmaar zijn vernieuwd. Het gaat om de ruimten in het sportcentrum De Hoornse Vaart die worden gebruikt voor de fysieke training.
Vervelend
In de periode oktober 2008 tot en met maart 2009 zijn de therapieruimten ingrijpend verbouwd. Ondanks intensieve samenwerking met het gemeentelijk sportbedrijf waren de omstandigheden voor revalidatie niet optimaal. Niet alleen ontbraken behoorlijke faciliteiten, zoals een koffiekamer, kantoor, berging, etc. Ook was er lawaai- en stofoverlast en waren de klimaatomstandigheden niet optimaal, waardoor enkele hartrevalidatiegroepen moesten worden afgezegd. Voor patienten en medewerkers een vervelende tijd.
In het zonnetje
De nieuwe therapieruimten zijn inmiddels in gebruik genomen. De omstandigheden voor revalidatie zijn uitstekend. Een reden om patienten en medewerkers die de overlast hebben ondervonden op donderdag 2 juli in het zonnetje te zetten.
20 jaar hartrevalidatie
De afdeling revalidatie en de cardiologie van het MCA verzorgen inmiddels ruim 20 jaar hartrevalidatie. Dagelijks nemen ongeveer 40 patienten hieraan deel. Voor de fysieke training huurt het MCA een deel van de faciliteiten van het sportcentrum De Hoornse Vaart in Alkmaar.
Bron: MCA
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen