Gedeeltelijke opnamestop Jeroen Bosch Ziekenhuis opgeheven

jbz-nieuwbouwDe gedeeltelijke opnamestop die het Jeroen Bosch Ziekenhuis gisterenavond instelde, is met ingang van 17:00 uur vandaag opgeheven. De opnamestop gold voor patienten die geopereerd moesten worden of radiologische of cardiologische interventies (b.v. dotterbehandeling) moesten ondergaan.De opnamestop was een gevolg van de regionale stroomstoring die gisteren ’s-Hertogenbosch trof. Om 19:00 uur gisteravond werd voor het ziekenhuis duidelijk wat de gevolgen waren van de stroomstoring en werd een gedeeltelijke opnamestop afgekondigd.

Verantwoorde patientenzorg
De stroomvoorziening is stabiel gebleven, de noodstroomvoorziening kan weer worden gegarandeerd en de ICT-systemen functioneren weer naar behoren. Om die reden vindt het ziekenhuis het verantwoord om de gedeeltelijke opnamestop op te heffen.

Zo snel mogelijk opereren
Het ziekenhuis heeft ongeveer 120 patienten moeten afbellen die gepland stonden voor een operatie. Deze patienten worden uiteraard zo snel mogelijk geholpen.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Minimaal invasieve chirurgie, Moleculaire Diagnostiek en Interventiecardiologie.

Recente artikelen