Nieuwe Influenza A /H1N1 via lucht overdraagbaar

0
250

h1n1-300x202Humane griepvirussen worden overgedragen via de lucht, diergriepvirussen door direct lichamelijk contact. Sinds deze week is het vermoeden bevestigd dat Nieuwe Influenza H1N1  zeggen virologen van het Erasmus Medisch Centrum.  via de lucht gaat en er geen direct lichamelijk contact nodig is voor besmetting. De overdracht via de lucht verklaart de snelle verspreiding onder mensen. Ze hebben het virus in het laboratorium vergeleken met een gewoon griepvirus. Daaruit blijkt dat de Mexicaanse griep zich via de lucht verspreidt en dat het dieper het lichaam binnendringt dan een gewoon griepvirus. Gezonde mensen worden daardoor zieker van het Mexicaanse virus dan van een ander griepvirus.Volgens de onderzoekers moeten er in het najaar misschien scholen dicht als het aantal griepgevallen toeneemt. Sinds 11 juni is er volgens de WHO sprake van een pandemie. Wereldwijd waren er op 1 juli 77.201 bevestigde gevallen van Mexicaanse griep. 332 mensen met Mexicaanse griep zijn overleden. In Nederland hebben zich tot vandaag 134 bevestigde gevallen van Mexicaanse griep voorgedaan.