Nieuwe Influenza A /H1N1 via lucht overdraagbaar

h1n1-300x202Humane griepvirussen worden overgedragen via de lucht, diergriepvirussen door direct lichamelijk contact. Sinds deze week is het vermoeden bevestigd dat Nieuwe Influenza H1N1  zeggen virologen van het Erasmus Medisch Centrum.  via de lucht gaat en er geen direct lichamelijk contact nodig is voor besmetting. De overdracht via de lucht verklaart de snelle verspreiding onder mensen. Ze hebben het virus in het laboratorium vergeleken met een gewoon griepvirus. Daaruit blijkt dat de Mexicaanse griep zich via de lucht verspreidt en dat het dieper het lichaam binnendringt dan een gewoon griepvirus. Gezonde mensen worden daardoor zieker van het Mexicaanse virus dan van een ander griepvirus.Volgens de onderzoekers moeten er in het najaar misschien scholen dicht als het aantal griepgevallen toeneemt. Sinds 11 juni is er volgens de WHO sprake van een pandemie. Wereldwijd waren er op 1 juli 77.201 bevestigde gevallen van Mexicaanse griep. 332 mensen met Mexicaanse griep zijn overleden. In Nederland hebben zich tot vandaag 134 bevestigde gevallen van Mexicaanse griep voorgedaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen