Verenso is de nieuwe naam NVVA

Array

geriatrieVerenso is de nieuwe naam voor de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde en sociaal geriaters. Verenso heette tot voor kort NVVA, dat oorspronkelijk stond voor Nederlandse Vereniging voor Verpleeghuisartsen. Enkele jaren geleden is de NVVA gefuseerd met de NVSG, de Nederlandse Vereniging voor Sociaal Geriaters. Hiermee werd de naam NVVA veranderd in: NVVA, beroepsvereniging van verpleeghuisartsen en sociaal geriaters.

Specialisten ouderengeneeskunde (voorheen verpleeghuisartsen) verleggen hun werkterrein naar alle kwetsbare mensen met multiple pathologie. Zij zetten hun expertise, behalve voor mensen die in het verpleeghuis verblijven ook in voor mensen die thuis en in het verzorgingshuis wonen. De naamgeving voor het specialisme verpleeghuisgeneeskunde en de te voeren titel verpleeghuisarts voldeed daarom steeds minder. Begin 2009 heeft de minister van VWS ingestemd met een wijziging van de naam in ‘specialisme ouderengeneeskunde’ en ‘specialist ouderengeneeskunde’.  Vanaf 15 juli 2009 is elke specialist, die in het CHVG-register voor specialisten ouderengeneeskunde is ingeschreven, verplicht deze naam gaan voeren. De naamsverandering van het specialisme was aanleiding om ook de verenigingsnaam van de NVVA wijzigen.
De verbreding van vakgebied stelt ook nieuwe eisen aan de beroepsuitoefening en dit heeft geleid tot een uitbreiding van de opleiding naar drie jaar.

Verenso bestaat uit ongeveer 1400 specialisten ouderengeneeskunde (voorheen verpleeghuisartsen) en 80 sociaal geriaters. Verenso richt zich op belangenbehartiging, deskundigheidsbevordering en ondersteuning van de aangesloten leden. Verenso is federatiepartner van de KNMG.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen