H1N1-piek verwacht in augustus

a-h1n1Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een uitbraak in augustus een van de opties waar experts rekening mee houden. De eerste piek van de Mexicaanse griep in ons land wordt al in augustus verwacht zo meldt het Nederlands Dagblad. Na een aantal relatief rustige dagen, kent het nieuwe influenza A / H1N1 in Nederland sinds gisteren weer een lichte opleving. De afgelopen week kwam er elke dag 2 gevallen bij. Maar de afgelopen 24 uur kwamen er 6 nieuwe gevallen bij, zo meldt het RIVM. In Nederland heeft de afgelopen week maar 1 mens-op-mensbesmetting plaatsgevonden. Uit cijfers van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat er nu ruim 77.000 gevallen zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "H1N1-piek verwacht in augustus"

  1. Deze griep is een serieuze zaak. Dat valt niet te ontkennen. De grootste bedreiging is echter niet de ziekte zelf maar alle “gezondheidsmaatregelen” die worden aangedragen in een angstcampagne van overheid en RIVM, ondersteund door de farma-industrie. Vaccinaties en Tamiflu kunnen averechtse effecten hebben en zijn voornamelijk profijtelijk voor de producenten. Inmiddels is nu al een resistentie gevonden voor Tamiflu (!) en de vaccins, die bovendien wellicht te laat komen, zullen meer bijwerkingen hebben dan positief effect. Zoek ter vergelijking maar op Google: swine-flu debacle, 1976. In de USA stierven tientallen mensen aan de prikken en heel veel gevaccineerden leden levenslang aan Guillain-Barre, een invaliderende aandoening. Er stierf toen ook 1 persoon aan de griep zelf. Er is maar een oplossing: accepteer dat je ziek kan worden en realiseer je dat je van leven… dood gaat. Leef gezond en laat je niet bang maken, angst is de slechtste raadgever! En wees vooral voorzichtig in het verkeer: je hebt 150 keer minder kans om aan de griep te sterven dan aan een verkeersongeval! Laat je niet beetnemen en ook al KLINKt het nog zo dwingend, trap niet in de rotteval!

  2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    @ W. Jansen

    Helemaal met je eens. Het is jammer om te zien dat diverse louche internetapotheken angst kweken, in de hoop wat te verdienen aan de mexicaanse griep. Ze verkopen, voor veel te veel geld, anitvirale middelen en verspreiden berichten die mensen alleen maar bang maken en vaak maar halve waarheden zijn.

Comments are closed.

Recente artikelen