Nieuwe aangifte tegen omstreden neuroloog Jansen-Steur

Array

jansen-steurEen ex-patient van voormalig MST-neuroloog Jansen Steur heeft aangifte gedaan van verduistering van haar medisch dossier door ziekenhuis Medisch Spectrum Twente. Het gaat hierbij om het dossier van de neuroloog die ervan wordt verdacht bij tientallen patienten bewust een foutieve diagnose te hebben gesteld. Het gaat hierbij om een andere beschuldiging, dan de zaken die justitie momenteel onderzoekt in de affaire rond de in 2004 op een zijspoor gezette arts. De ex-patienten zegt nu dat de arts willens en wetens eind jaren tachtig een dichtslibbende halsslagader niet heeft behandeld. Ook beschuldigt zij hem ervan dat hij haar gegevens heeft gebruikt in een internationaal onderzoek naar vaatletsels, zonder dat zij daarvoor toestemming gaf. Tegelijk heeft ze aangifte gedaan wegens het zoek maken van een groot deel van haar medische dossier door deze arts danwel door het ziekenhuis.De politie kan geen toelichting geven in hoeverre de aangifte wordt betrokken in het lopende onderzoek naar de arts. Het is inmiddels zo lang geleden dat de kans groot is dat de kwestie verjaard kan zijn. Dit nog los van de vraag of Justitie in haar verhaal werkelijk een zaak ziet.
Gecompliceerde kwestie
Een woordvoerder van het ziekenhuis spreekt van ‘een gecompliceerde kwestie’ met deze patient, die een lang medisch verleden heeft. Onlangs heeft ze een gesprek gehad met de Raad van Bestuur om wat zaken uit te praten. „Vanwege privacy kunnen wij over de patient zelf geen uitspraken doen. Maar wat betreft de zogenaamd verdwenen dossierstukken: wettelijk mogen wij medische dossiers maar tien jaar bewaren. Ze zijn er dus gewoon niet meer.”

Bron: Tubantia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen