Tegengaan van nieuwe vernauwingen na dotteren

Array

stentIn zijn proefschrift beschrijft Pieter Stella verschillende onderzoeken die de afgelopen negen jaar zijn uitgevoerd op de hartkatheterisatie-afdeling van het UMC Utrecht. Alle onderzoeken zijn verricht met het doel om de kans op restenosering (opnieuw optreden van een vernauwing) na een dotterbehandeling te verkleinen. Logistiek erg ingewikkelde behandelingen zoals locale bestraling blijken achterhaald te zijn door de komst van nieuwe medicijnafgevende stents. Het gebruik hiervan lijkt echter gepaard te gaan met een verhoogde kans op laat optreden van stenttrombose (acuut dichtstollen van de stent) waardoor langdurig gebruik van medicatie noodzakelijk is.

Nieuwe stentontwikkelingen met andere medicijnen en polymeren lijken dit probleem tegen te gaan. Er blijven ondanks alles toch moeilijke dotters zoals bifurcatievernauwingen bestaan met een verhoogde kans op restenosering. Op basis van onze eigen database van de afgelopen jaren is gebleken dat de door ons gehanteerde keuzenorm voor het gebruik van een medicijnstent of non-medicijnstent zowel goedkoper als even veilig en effectief is voor de patient.

09-07-2009, 10:30 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht. Pieter Stella, Geneeskunde Proefschrift: Coronary Restenosis; A Shifting Paradigm Promotor 1: Prof.dr. P.A.F.M. Doevendans Promotor 2: Prof.dr. G. Pasterkamp Copromotor 1: Dr. H.M. Nathoe

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen