Onderzoek zelfmoord partner huisarts

Array

huisarts-standdaardbuitenDe politie is een onderzoek begonnen naar de zelfmoord van een 31-jarige vrouw uit Breda op 1 juli en de rol van haar partner Karel S., die huisarts in Standdaarbuiten is. De politie raakte gealarmeerd omdat ook de vorige partner van de huisarts zelfmoord pleegde, destijds door gebruik van morfinepleisters uit de apotheek van zijn praktijk. wiens vorige vriendin in 2006 ook zelfmoord pleegde.

Een klacht  van de schoonfamilie tegen de huisarts werd door het Medisch Tuchtcollege gegrond verklaard, maar hij kreeg geen straf opgelegd.Een woordvoerder van de politie heeft dat vandaag bevestigd naar aanleiding van een bericht in BN/De Stem. De huisarts is verhoord. Ook heeft de politie met familieleden van de vrouw gesproken. Justitie bekijkt of er reden is voor verder onderzoek.

Inwoners van Standdaarbuiten richtten vorig jaar een steuncomité op voor hun huisarts. Hij kreeg massaal steun van de bevolking. Het tuchtcollege verweet de huisarts een afwachtend houding toen hij op een dag in april 2006 ontdekte dat de medicijnkluis in de praktijk met een bijl was opengebroken terwijl hij wist dat zijn vrouw suïcidaal was en al eerder medicijnen uit de kluis had gestolen. De vrouw werd korte tijd later dood door een overdosis gevonden in het huis van haar ouders. Een maatregel legde het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg vorig jaar niet op omdat werd uitgegaan van de goede bedoelingen van de huisarts die bovendien persoonlijk al genoeg was getroffen.Hij mocht als echtgenoot rekening houden met de uitdrukkelijke doodswens van zijn vrouw, maar had als arts direct in actie moeten komen.

De politie bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de dood van de nieuwe partner van de arts. “We hebben de huisarts verhoord. Daarnaast hebben we met familieleden van de vrouw gesproken”, zegt woordvoerder André van den Hul. “De officier van justitie moet beslissen of er aanleiding is tot verder onderzoek.” Inhoudelijk kan Van den Hul niet op de zaak ingaan. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg is op de hoogte. “We weten ervan en bekijken of we de zaak verder moeten onderzoeken”, zegt woordvoerster Marijn Beelen. De onderzoeken zullen zich dan  toespitsen op de vraag of de middelen die vrouw gebruikte bij haar zelfdoding uit de apotheek van de huisarts kwamen en zo ja, hoe zij aan die spullen kon komen

ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen