CG-Raad trekt vertegenwoordiger terug uit overleg Passend Onderwijs

Array

schoolDe CG-Raad, Platform VG en de ouderorganisatie Balans trekken hun gezamenlijke vertegenwoordiger terug uit het Regieoverleg passend onderwijs. Deze stap nemen zij omdat ouders nog steeds geen volwaardige positie hebben gekregen binnen het Passend Onderwijs. Dit hebben ze vandaag laten weten in een brief aan staatssecretaris Dijksma.
Er wordt al twee jaar lang gesproken over de ontwikkeling van Passend Onderwijs: onderwijs waarbij er voor alle kinderen een goede onderwijsplek is. De CG-Raad is met andere ouderorganisaties betrokken bij deze ontwikkeling. Samen met Platform VG en Balans vertegenwoordigt de CG-Raad de belangen van ouders van kinderen met een beperking. Hierbij richten ze zich o.a. op een goede ondersteuning van individuele ouders, duidelijke collectieve belangenbehartiging in de regio, en een goed omschreven zorgplicht voor scholen.
Zorgplicht

De organisaties maken nu de balans op en concluderen dat hun inzet binnen de huidige overlegstructuren onvoldoende rendement oplevert. Ze schrijven: “Het uitblijven van maatregelen om ouders een volwaardige positie te geven binnen het passend onderwijs is teleurstellend. Ook het verzoek van de ouderorganisaties de afgelopen twee jaar om de ouderinbreng financieel te faciliteren, is niet gehonoreerd. Daarnaast is ook de zorgplicht nog steeds niet duidelijk ingevuld en we constateren dat dit bij de andere partners geen hoge prioriteit heeft.”

Polso
De organisaties trekken daarom hun vertegenwoordiger terug uit het Regieoverleg. Bovendien kondigen ze in de brief aan staatssecretaris Dijksma aan dat ze ook hun deelname aan het overleg Passend onderwijs landelijk steunpunt ouders (Polso) heroverwegen. De organisaties wachten nu haar reactie af, en hopen dat deze stap bijdraagt aan een volwaardige positie van ouders bij Passend onderwijs.

Klik hier voor de brief aan de staatssecretaris

Bron: CG-Raad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen