Medisch Directeur Dr. P. Duijsters: “Niets mis met de kwaliteit in onze kliniek”

Array

Naar aanleiding van het persbericht van IGZ willen wij als medisch centrum de volgende reactie communiceren.

pascal_duijsters foto Silhouet KliniekDe ingrepen die in ons centrum gebeuren zijn enkel laagrisico-ingrepen die gemiddeld 30-50 minuten duren met minimaal bloedverlies waarvoor een algehele anesthesie niet noodzakelijk is.
De trend sinds eind de jaren 90 in de VS, Scandinavie en in omringende landen is om dit type ingrepen meer en meer uit te voeren onder locale verdoving met sedatie.  Hierdoor kunnen patienten na 1-1,5 u na de ingreep het centrum in goede conditie verlaten. Patienten die onder locale verdoving in combinatie met een lichte sedatie geholpen worden zijn heel positief over dit traject.Een operatie in onze kliniek levert aantoonbaar geen hoger infectierisico op dan in een algemeen ziekenhuis.
Het infectiepercentage binnen onze kliniek is lager dan het landelijk gemiddelde, evenals de complicaties die optreden bij de uitgevoerde behandelingen.
Volgens het consensusrapport uit 1998 waar leden van de NVA(nederlandse vereniging van anesthesie) en een 10 tal vakverenigingen van medisch specialisten hebben meegewerkt is het toegestaan dat niet-anesthesiologen sedatie toedienen mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Binnen onze kliniek wordt ruimschoots voldaan aan de voorwaarden die in dit consensusrapport geeist worden.
In onze kliniek wordt gebruik gemaakt van een recent in Nederland ontwikkeld luchtbehandelsysteem, dat door een in Nederland gevestigd bedrijf uitvoerig getest is en op de markt wordt gebracht. Dit toonaangevend bedrijf is gespecialiseerd in de inrichting van operatiekamers.
Dit luchtbehandelsysteem wordt gebruikt in een 4 tal grote klinieken in Nederland.
Ons sterilisatie proces gebeurt wel volgens de richtlijnen met goedgekeurde sterilisatieapparatuur die jaarlijks door een erkend bedrijf wordt getest.
Binnen onze kliniek streven wij er naar om een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te bieden en ruimschoots te voldoen aan de eisen die gesteld worden.

Wij zullen IGZ aan de hand van een aantal verbeterpunten er dan ook van overtuigen dat er niets mis is met de kwaliteit in onze kliniek en zien alles met vertrouwen tegemoet

joomla 1.5 statistics


Bron: Silhouet Kliniek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Medisch Directeur Dr. P. Duijsters: “Niets mis met de kwaliteit in onze kliniek”"

  1. IGZ: Verklaring van Privékliniek Silhouet onjuist | Medicalfacts.nl

    […] maandag op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) operaties moest staken, claimde in een verklaring wel degelijk de hygiëneregels na te leven. Toch is deze verklaring inmiddels van de website verwijderd. IGZ wees op de onjuistheid van de […]

Comments are closed.

Recente artikelen