New England Journal of Medicine: H1N1 ontstaan door fout in laboratorium

Array

griep-virusDe huidige grieppandemie H1N1 is mogelijk wellicht ontstaan door een laborant die dertig jaar geleden nonchalant omging met proefbuisjes, dat meldde HBVL afgelopen week.  Het nieuwe influenza/ H1N-virus, beter gekend als het Mexicaanse griepvirus, zou jarenlang in een onderzoekslaboratorium gelegen hebben. NEJM beweert dat de uitbraak van het virus gebeurde in een laboratorium: “Nauwgezet onderzoek van de genetische oorsprong van dat virus toonde dat het nauw verwant was met een virusstam uit 1950, maar verschillend van stammen uit 1947 en 1957. Dat suggereert dat de uitbraak in 1977 te wijten is aan een virus dat sinds 1950 bewaard is. Waarschijnlijk is dat per ongeluk uit een laboratorium vrijgekomen, zo valt te lezen in het NEJM

Volgens ‘The New England Journal of Medicine’ (NEJM) heeft het virus te maken met de Amerikaanse legerbasis Fort Dix in New Jersey. In januari 1976 raakten daar 230 militairen besmet met het griepvirus en een persoon overleed aan de gevolgen van de ziekte. De besmetting gebeurde van varken op mens, maar de uitbraak van het virus kon verhinderd worden. Het was voor het eerst in twintig jaar dat het AH1N-virus weer opdook.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen