Zes besmettingen H1N1 op Rock Werchter

0
220

rock-werchterTijdens het Belgische muziekfestival Rock Werchter liep drie dagen een bezoeker rond met de Nieuw Influenza A/ H1N1 en Mexicaanse griep. De bezoeker heeft een aantal bezoekers besmet. Andere bezoekers van het festival hoeven waarschijnlijk niet echt bang te zijn; volgens het Belgische Interministerieel Commissariaat Influenza. De kans is klein dat de man anderen heeft besmet. “In de open lucht en bij korte contacten, zoals tijdens een muziekfestival, is het risico uiterst klein”, zegt een woordvoerder van de commissie.De man bezocht het festival samen met vier vrienden. Zij komen niet uit Belgie. Zij kwamen op donderdag 2 juli aan en bezochten het festival op 3, 4 en 5 juli. Op 3 juli vertoonde de man de eerste symptomen en hij ging twee dagen later naar de Rode Kruis-tent op het festivalterrein. Daar werd hij doorverwezen naar het ziekenhuis waar vanmiddag een test uitwees dat hij inderdaad de Mexicaanse griep heeft.

Zijn vrienden hebben samen met hem in één tent geslapen op het festivalterrein. Zij worden ze preventief met antivirale middelen behandeld.  Op dit moment is er geen aanwijsbare epidemiologische link tussen de zes personen besmette personen op Rock Werchter onderling of met de vier festivalgangers die eerder positief testten”, meldt het Interministerieel Commissariaat Influenza. De gezondheidsautoriteiten onderzoeken momenteel of er een verband is tussen deze gevallen.”