Efficiency-slag azM

Array

azm-maastrichtHet academisch ziekenhuis Maastricht gaat een set aan efficiency-maatregelen doorvoeren om een financieel lastige periode door te komen. Onderdeel van de maatregelen is een selectieve vacature-invulling. Er wordt kritisch gekeken of bepaalde vacatures nog wel moeten worden opgevuld. De voorgenomen maatregelen zullen geen nadelig effect hebben op de patientenzorg.

Ziekenhuizen hebben te maken met bezuinigingen van overheidswege. Bovendien staat de prijsvorming onder druk als gevolg van de marktwerking in de zorg. Daarbij komt dat het azM de afgelopen jaren forse investeringen heeft gedaan (en nog doet) in de ICT, en er sprake is van een meer dan evenredige stijging van de personeelskosten en overige bedrijfskosten. Daarnaast heeft het azM het nodige geïnvesteerd in patientenzorg (bijvoorbeeld het dialysecentrum in Valkenburg). Op langere termijn wordt van deze investeringen veel rendement verwacht, maar op korte termijn drukken ze het resultaat.

Het azM zet in op efficiency-maatregelen om de financiele situatie gezond te houden, maar sluit niet uit dat op termijn meer structurele ombuigingsmaatregelen nodig zijn. Dan moet onder meer gedacht worden aan het terugdringen van de kosten van medische materialen, het wegwerken van tegoeden aan verlofdagen van medewerkers en uitstel van bepaalde uitgaven die niet op korte termijn noodzakelijk zijn.

De vertegenwoordigende organen van het azM moeten zich nog uitspreken over de voorliggende ombuigingsoperatie.

Bron: MUMC+

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen