Belzorg Nederland i.o. start pilot met mobiele alarmering

Array

geoskeeperVandaag is op locatie van Belzorg Nederland i.o. een proef gestart met een mobiele vorm van personenalarmering. Alarmeringssystemen zijn al bekend in onder andere ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en aanleunwoningen. Met de GeoSkeeper kan dezelfde functionaliteit worden geboden als bij vaste alarmeringssystemen, maar wordt de zelfstandigheid van de drager vergroot omdat men niet meer aan de woning gebonden is. De pilot is een initiatief van de leverancier van de GeoSkeeper, Aerotel, in samenwerking met IPT Medical Services (dochteronderneming van KPN), Vierstroomzorgring en SNT.

De GeoSkeeper is een draagbaar en draadloos communicatie apparaat en vergelijkbaar met een polshorloge. Dit maakt het voor de gebruiker mogelijk om altijd en overal contact te krijgen met een (medische) service centrale. Hiervoor hoeft geen telefoonnummer te worden ingetoetst en is er direct een spreek-luister verbinding met één van de verpleegkundigen van Belzorg Nederland i.o.. De GeoSkeeper heeft een ingebouwde GPS-ontvanger waarmee de locatie van de gebruiker bepaald kan worden. Mocht het nodig zijn dan kunnen zorgverleners snel de drager van de GeoSkeeper vinden. Met de GeoSkeeper kan ook mobiel gebeld worden naar drie personen via voorgeprogrammeerde toetsen.

Geofencing
Naast alarmering die geactiveerd wordt door de drager, biedt de GeoSkeeper ook de mogelijkheid zelf een signaal af te geven aan de (medische) service centrale. Zo kan een zone worden ingesteld waarin de gebruiker zich vrijelijk kan begeven, bijvoorbeeld het verpleeghuis of het terrein van een GGZ-instelling. Komt deze persoon daarbuiten dan wordt er alarm geslagen en is de persoon in kwestie gemakkelijk terug te vinden. Hiermee kan het zogenoemde ‘dwaalverkeer’ worden beperkt. Dit wordt geofencing genoemd.

Totaaloplossing
Aan de pilot doet een aantal (thuis)zorgorganisaties mee verspreid over Nederland. Wanneer de proef slaagt, gaat Belzorg Nederland i.o. een totaaloplossing aanbieden van de apparatuur en dienst. De professionele opvolging van het alarm is een verantwoordelijkheid van de zorgorganisaties. Hierbij wordt door Belzorg Nederland i.o. gestreefd naar een landelijke dekking door van deelnemende organisaties te vragen elk alarm in hun werkgebied op te volgen ongeacht of de persoon in kwestie al bij deze organisatie in zorg is.

De drager van de GeoSkeeper kan er ook voor kiezen om het alarm te laten uitkomen bij een mantelzorger (bijvoorbeeld een familielid, buurvrouw of kennis). Daarnaast is via Belzorg Nederland i.o. ook contact mogelijk met een team van verpleegkundigen en artsen. Tenslotte wordt momenteel gekeken naar een manier om koppeling te maken met bestaande elektronische patientendossiers, zodat relevante informatie meteen beschikbaar komt voor de zorgverlener als professionele opvolging vereist is.


Over Vierstroomzorgring
Vierstroomzorgring is een zorgorganisatie in het westen van Nederland. Haar werkgebied strekt zich uit van Woerden, via Gouda tot Zoetermeer en van Capelle aan den IJssel tot aan Schoonhoven. Bij Vierstroomzorgring werken ongeveer 3.500 professionele en gepassioneerde medewerkers. Zij leveren kwalitatief hoogstaande zorg bij clienten thuis, in verpleeg- en verzorgingshuizen en op de consultatiebureaus. Van oudsher levert Vierstroomzorgring een breed scala aan producten die te maken hebben met de vroegere ouder- en kindzorg, thuiszorg, welzijn en verpleeg- en verzorgingshuiszorg. Vanuit de historisch sterk bepaalde positie, heeft de organisatie de laatste jaren een scherper profiel gekregen. Vierstroomzorgring is een dienstverlenende organisatie gericht op wonen, welzijn, diensten en zorg voor ouderen. Hierbij omarmt zij de benadering vanuit welness in combinatie met welzijn en vermindert zij de dominantie van zorg.

Over SNT
SNT is Nederlands langst bestaande contactcenter (oprichting in 1985) en expert in multichannel klantcontactafhandeling. Met 3 vestigingen en meer dan 2.000 medewerkers is SNT één van de grootste facilitaire contactcenters in Nederland. De organisatie zorgt ervoor dat opdrachtgevers effectief klantcontact kunnen opbouwen en onderhouden door het bieden van onder andere in- en outbound bellen, e-mailafhandeling, data entry en complementaire diensten.

Vooraanstaande bedrijven in de segmenten Finance, Verzekeringen, Retail, Media, Utility, Travel, Overheid, Zorg, ICT en Telecom laten hun klantcontacten door SNT afhandelen. Voor hen boekt SNT belangrijke resultaten in de balans tussen kosten en klanttevredenheid, het genereren van inkomsten uit inkomend klantcontact en het verhogen van de conversie op telemarketingcontacten. Daarnaast was SNT het eerste Nederlandse bedrijf met een COPC-certificering (internationale standaard voor kwaliteitsmanagement in contactcenters) en is zij momenteel het enige facilitaire contactcenter met deze certificering. In 2008 won SNT de NCCA Sales Award voor haar propositie klantprofilering en in 2009 won SNT de NCCA Partnership Award voor de jarenlange samenwerking met ING (voorheen Postbank). Voor meer informatie, bezoek www.snt.nl.

Bron: SNT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen