Ziekenhuisbrede accreditatie voor St. Jansdal Ziekenhuis Harderwijk

Array

ziekenhuis_st_jansdal_harderwijkOp vrijdag 10 juli jl. kreeg ziekenhuis St Jansdal telefonisch bericht van de directeur van het NIAZ, dat het ziekenhuis de NIAZ-accreditatiestatus zal verkrijgen en voor de komende vier jaar mag voeren. Dat betekent dat het ziekenhuis nu ziekenhuisbreed geaccrediteerd is. De formele brief is onderweg. Medio 2010 volgt nog een werkbezoek van een dag; dan kijken de auditoren voornamelijk naar de voortgang die er geboekt is met de uitvoering van de nog te verbeteren punten uit de rapportage van 2009.

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Zorginstellingen (NIAZ) controleert of zorginstellingen zó zijn georganiseerd dat ze zorg leveren die aantoonbaar van voldoende kwaliteit is. Het middel van accreditatie dwingt de instellingen om die kwaliteit te borgen en te blijven verbeteren. Zorginstellingen kunnen zich met een NIAZ-accreditatiebewijs tegenover derden verantwoorden. Een NIAZ-accreditatie geldt voor vier jaar.

Het NIAZ is een instituut vóór en dóór de zorg. Het is opgericht door de branche organisaties van ziekenhuizen en de Orde van Medisch Specialisten. De toetsing gebeurt door speciaal opgeleide collega’s uit andere zorginstellingen. Ook is het NIAZ Referentiekader ontwikkeld door kwaliteitsdeskundigen en vakmensen uit de zorg.

Van de 95 ziekenhuizen in Nederland zijn er 54 geaccrediteerd. Veertien ziekenhuizen, waaronder het St Jansdal, zijn voor de tweede keer en twee ziekenhuizen voor de derde keer geaccrediteerd. In de directe nabijheid van St Jansdal beschikt alleen de Isalaklinieken in Zwolle over de NIAZ accreditatie.

Het behalen van de ziekenhuisbrede NIAZ accreditatie is een prachtig resultaat waar de ziekenhuis medewerkers heel blij mee zijn. Om dit resultaat te bereiken is er de afgelopen periode door ziekenhuis medewerkers veel extra werk verzet. St Jansdal was al in het bezit van een initiele accreditatie. Met deze instellingsbrede accreditatie is opnieuw bewezen dat in het bijzonder de patienten, maar ook zorgverzekeraars en de Inspectie erop kunnen vertrouwen dat ziekenhuis St Jansdal uitstekende kwaliteit van zorg levert.

Op deze website staat een overzicht van alle keurmerken en prijzen die het St Jansdal ooit behaald heeft.

Bron: St. Jansdal ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen