Alle opvarenden Equinox tegen mazelen gevaccineerd

Array

celebrity_equinoxDe GGD heeft een vrijwillig vaccinatieprogramma opgesteld voor de 2100 opvarenden van het cruiseschip Equinox, dat momenteel in de Eemshaven ligt. Bij twee bemanningsleden is de mazelen vastgesteld.

Het zeer besmettelijke virus werd eerder al door de scheepsarts bij de twee geconstateerd. Dit is nu ook door laboratoriumonderzoek vastgesteld. Twintig bemanningsleden die intensief contact met hun zieke collega’s hebben gehad zijn uit voorzorg van boord gehaald. De groep is tijdelijk in een hotel in Delfzijl ondergebracht. Niemand van hen is besmet. Ook het hotelpersoneel loopt geen gevaar voor besmetting, aldus de GGD.Nederlanders die na 1975 zijn geboren zijn al ingeent. Mensen die voor 1975 zijn geboren, maar de ziekte al eens hebben gehad, hebben ook geen inenting nodig.

Het luxueuze schip, met aan boord 1300 bemanningsleden en 800 passagiers, vertrekt vrijdagmiddag naar het Engelse Southampton. De autoriteiten aldaar zijn door de GGD geïnformeerd over de besmetting.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen