Management Mediq gewijzigd

Array

mediq2Mediq kondigt vandaag een aantal wijzigingen aan in de samenstelling van en de verantwoordelijkheden binnen de groepsdirectie, met als doel een scherpere focus op operationele resultaten. De wijzigingen worden geïmplementeerd per 1 augustus.

De institutionele en vooral ook de directe activiteiten zijn de afgelopen kwartalen sterk gegroeid in omzet en resultaat en zijn belangrijker geworden voor het toekomstige groeipotentieel van Mediq. Twee groepsdirecteuren volledig gericht op de directe en institutionele activiteiten is een logisch gevolg daarvan. De nieuwe managementstructuur moet leiden tot een betere ondersteuning van de operationele resultaten en een versnelling in het tempo van strategie implementatie. Marcel van den Broek blijft verantwoordelijk voor Duitsland, Hongarije en de directe activiteiten in Nederland. Per 1 augustus vallen de activiteiten in de Verenigde Staten ook onder de verantwoordelijkheid van Marcel.

Als gevolg van deze wijzigingen, de vandaag aangekondigde verkoop van de Belgische activiteiten op het gebied van geneesmiddelendistributie en wegens persoonlijke redenen, heeft Mohammad Naraghi besloten om zijn loopbaan buiten Mediq voort te zetten. De Raad van Bestuur betreurt zijn beslissing maar respecteert deze. Mohammad heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstructureringsprogramma in Polen en de succesvolle integratie van Byram Healthcare na de acquisitie in maart 2008. De Raad van Bestuur bedankt hem en wenst hem het beste in zijn toekomstige professionele loopbaan en in zijn persoonlijke leven.

Jesper Boysen (49), momenteel directeur van Mediq Danmark, wordt toegevoegd aan de groepsdirectie. Hij wordt verantwoordelijk voor de activiteiten in Denemarken, Noorwegen en Zwitserland en de institutionele activiteiten in Nederland.

Gerben Klein Nulent, die verantwoordelijk zal blijven voor de apotheek- en groothandelsactiviteiten in Nederland, wordt tevens verantwoordelijk voor de Poolse apotheek- en groothandelsactiviteiten. Het dagelijkse management van de Nederlandse apotheken en groothandel wordt overgenomen door Jan Dekker (55), de huidige directeur van Mediq Direct in Nederland. Jan heeft uitgebreide ervaring met de Nederlandse farmaciemarkt. Hiermee zullen twee managers direct aan Gerben rapporteren: Jan Dekker in Nederland and Janusz Pietruszka in Polen.

Na deze wijzigingen zal de groepsdirectie bestaan uit Marc van Gelder (ceo), Hans Janssen (cfo), Gerben Klein Nulent (Apotheken Nederland en Polen), Marcel van den Broek (Verenigde Staten, Duitsland, Hongarije en de directe activiteiten in Nederland) en Jesper Boysen (Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en de institutionele activiteiten in Nederland). Jesper Boysen was de directeur van Kirudan (inmiddels Mediq Danmark genoemd) ten tijde van de acquisitie van deze onderneming door Mediq in 2007. Vóór 2006 was Jesper werkzaam als directeur van diverse Scandinavische ondernemingen, waaronder Mölnlycke Health Care (Nordic markets). Jesper heeft vooral commerciele en general management posities vervuld. Hij heeft de Deense nationaliteit.

Download pdf

Bron: Mediq

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen