Symposium ‘Oh jee,… het EPD’

Array

epd-symposium-uitnodiging2009Datum: dinsdag 1 september 2009
Tijdstip: 15.30 – 20.30 uur
Locatie: Schouwburg het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn

Het elektronisch patientendossier (EPD) staat zowel landelijk als binnen zorginstellingen enorm in de schijnwerpers. De verwachtingen rondom het EPD zijn dan ook hoog gespannen, maar leiden regelmatig tot heftige discussie. Daarbij is niet altijd helder wat we eigenlijk onder EPD verstaan.

Het Westfriesgasthuis is medio 2006 gestart met de invoering van een EPD met als doelstelling de kwaliteit, veiligheid en zorglogistiek te verbeteren. Inmiddels werken nagenoeg alle zorgverleners in het Westfriesgasthuis met een veelomvattend EPD. Ook zorgverleners in de regio zijn hierop aangesloten.

Vragen
Wat waren de valkuilen en voldoet het EPD aan de interne verwachtingen? En hoe verhoudt het EPD van het ziekenhuis zich tot de maatschappelijke verwachtingen? Het afgelopen jaar heeft het Westfriesgasthuis als voorloper bijna twintig delegaties uit andere ziekenhuizen mogen ontvangen om de ontwikkelingen rond het EPD te tonen. De Raad van Bestuur van het Westfriesgasthuis stelt u nu in de gelegenheid om kennis te nemen van de resultaten en wil graag zijn ervaringen met u te delen.

Er zal worden vooruitgeblikt naar vervolgontwikkelingen zoals het landelijk EPD en het Personal Health Record. Als nationale, zo niet Europese, primeur zal daarbij het Personal Health Record dat door Microsoft wordt ontwikkeld, HealthVault, in werking worden getoond met brongegevens van het Westfriesgasthuis-EPD. Dit biedt kansen voor grotere betrokkenheid van zorggebruikers bij hun gezondheid en voor preventie. Of daarmee het landelijk EPD nu door de technologie wordt achterhaald of juist ondersteund wordt, is een goed discussie-onderwerp.

Programma

15.30-16.00Ontvangst
16.00-16.10Opening
Prof. dr. H. Keuzenkamp, lid Raad van Bestuur
16.10-16.40EPD vanuit de behoefte van de klant
M. Bontje, lid Raad van Bestuur (UVIT)
16.40-17.10Personal Health Records
Drs. J. Strijbos, business manager health Microsoft Nederland
Inclusief live demonstratie van HealthVault en het EPD  Westfriesgasthuis
17.10-18.10Buffet
Workshops (parallelsessies)
18.15-18.55
1. Ervaringen met het EPD – longarts R. Stallaert en kinderarts dr. G. ten Tusscher
2. Ervaringen met het elektronisch verpleegkundig dossier (EVD) – verpleegkundige P. van Veen   en ICT-adviseur M. van der Laan
19.00-19.403. Ervaringen met het EPD – neuroloog D. Broere
4. Ervaringen met het regionale elektronisch medicatie dossier (EMD) en inzage door huisartsen in het EPD – cardioloog D. Basart en huisarts H. Spelt
19.45-20.30Paneldiscussie o.l.v. prof. dr. H. Keuzenkamp
Panelleden drs. G.J. van Boven, (Nictiz), drs. A. Schipaanboord (NPCF), drs. C. Bos (kwartiermaker VU-leerstoel E-health), R. Stallaert (longarts), H. Spelt (huisarts), G. Mulder, MSc (ChipSoft)

Het EPD van het Westfriesgasthuis wordt gebouwd met ChipSoft.

Bron: Westfriesgasthuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen