Twee nieuwe noodaggregaten voor JBZ / Groot Ziekengasthuis

0
211

gzgZondagochtend 19 juli om 08:00 uur worden er twee nieuwe noodaggregaten op het binnenterrein van de locatie Groot Ziekengasthuis geplaatst. De aggregaten worden vanaf de Tolbrugstraat door een kraan op het binnenterrein gehesen. Daardoor wordt de Tolbrugstraat enige tijd volledig afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden duren naar alle waarschijnlijkheid twee uur.

De locaties Carolus en Groot Ziekengasthuis van het Jeroen Bosch Ziekenhuis kampten op 3 juli jl. twee keer binnen korte tijd met stroomuitval als gevolg van een regionale stroomstoring. Er vielen twee noodaggregaten uit, op beide ziekenhuislocaties één. Op een daarvan was het computernetwerk van het ziekenhuis aangesloten. Het ziekenhuis moest besluiten een opnamestop in te stellen. Een dag lang werd er niet geopereerd en konden er geen radiologische of cardiologische interventies (b.v. dotteren) plaatsvinden.
Voorkomen
Het ziekenhuis wil deze situatie in de toekomst koste wat kost voorkomen. Daarom worden de huidige noodaggregaten vervangen door nieuwe. Hoewel de oude nog steeds voldoen en alle testen doorstaan, wil het ziekenhuis geen enkel risico lopen. Nog steeds is overigens niet duidelijk waarom een van de noodaggregaten van de locatie Groot Ziekengasthuis is uitgevallen.

Luxe ontbijt
De aggregaten worden zondag voor een deel over het Revalidatiecentrum Tolbrug gehesen. Daarom worden patienten en personeel tijdelijk opgevangen in de sporthal van het revalidatiecentrum. Daar wordt meteen van de nood een deugd gemaakt: alle evacuees worden getrakteerd op een luxe-ontbijt.
De patientenzorg in het ziekenhuis kan op zondag 19 juli gewoon doorgang vinden. De ingang aan de Tolbrugstraat is normaliter op zondag ook gesloten en in dat deel van het ziekenhuis zijn daarom geen patienten of bezoekers aanwezig.

Bron:JBZ