Lareb Bijwerkingendag 2009

0
264

lareb-bijwerkingendagBijwerkingen staan erg in de belangstelling. Je krijgt wel eens de indruk dat er meer aandacht is voor de bijwerkingen van een geneesmiddel, dan voor de werking.
Wat is nu echt van belang als het om bijwerkingen gaat?  Wat moet je er mee in de spreekkamer en aan de balie?

Op de Lareb Bijwerkingendag wordt u in een dag bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen rond bijwerkingen, zodat u weer helemaal bij bent! De dag wordt georganiseerd door het Nederlands Bijwerkingen Fonds Lareb in samenwerking met Lareb, Boerhaave cursussen en PAO Farmacie.

Lareb
Lareb is het meldpunt voor vermoede bijwerkingen van geneesmiddelen voor artsen, apothekers en gebruikers. In 2008 ontving Lareb ruim 7000 meldingen. Door te melden draagt u belangrijk bij aan de bewaking van veiligheid van geneesmiddelen en dus aan een veilige farmacotherapie.

Praktische informatie
De dag wordt op de Uithof in Utrecht gehouden. Een routebeschrijving vindt u op deze website. De Bijwerkingendag duurt van half twee tot acht uur, zodat u gewoon uw ochtendspreekuur kunt doen en niet in de file staat!
De Bijwerkingendag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De afgelopen jaren waren er telkens zo�n 300 deelnemers, die de dag hoog waardeerden. Voor de meeste artsen en apothekers is deze dag geaccrediteerd.

Bron: Lareb