Mayo Clinics gebruikt Nederlandse software

Array

software2Mayo Clinics gebruikt Nederlandse software en geen EPIC

Vorige week stond op de site een bericht over Kaiser Permanente directeur Innovatie Paul Wallace. Hij heeft gezegd dat alle Amerikaanse zorgketens, waaronder de Mayo Clinics in Portland, het software programma Epic gebruiken.

Laurens van der Tang is directeur van Vital Health, een bedrijf met een vooraanstaande positie in Nederland op het terrein van het ontwikkelen van software voor ketenzorg. Hij trad ook op op het ketenzorgcongres van 3 juli. Hij mailde:

Mayo Clinic doet helemaal niets met Epic. Ik weet het omdat ik er ongeveer iedere twee maanden kom, en omdat Mayo Clinic een van mijn twee grote aandeelhouders is. Wel wordt er bij Mayo op termijn gestandaardiseerd op Cerner, maar dat is, zoals je weet, vooral een klassiek ziekenhuisinformatiesysteem. Ook wordt gebruik gemaakt van Centricity van GE, waarvoor hetzelfde geldt.

Voor disease management maakt Mayo Clinic sinds ruim 1,5 jaar gebruik van software van \’n softwarebedrijf, die daar zeer succesvol geïmplementeerd is. Ik heb daar een presentatie over gegeven op jouw congres, waarop ook Paul Wallace sprak. Ik vind het belangrijk om dit te melden, want naar mijn mening is het denken over ketenzorg in Nederland in veel opzichten veel verder ontwikkeld dan in de US. Het wil ook wel wat zeggen dat Mayo Clinic hiervoor gebruik maakt van Nederlandse software. Hier hebben we soms de neiging om te denken dat software alleen maar goed kan zijn als het van ver komt, maar dat gaat in dit geval niet op.

De inleiding van Laurens van der Tang treft u aan op www.integratedcare.nl doorklikken op nascholing en op presentatie van gehouden congressen.

auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen