Zorg in Leidse christelijke verslaafdenopvang Winnersway onvoldoende

winnerswayDe Leidse christelijke verslaafdenopvang Winnersway levert onvoldoende zorg aan verslaafden, dat laat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) weten. Dit bleek uit het Leidsch Dagblad. De IGZ heeft het rapport nog niet vrijgegeven.
Directeur van Winnersway Jan Piet bevestigt dat de IGZ heeft geconcludeerd dat de kwaliteit van zorg onvoldoende is. ‘Onze regels waren te streng, de kwaliteit van de zorgplannen schoot tekort, niet alle medewerkers zijn voldoende opgeleid, en we registreerden de zorguren niet nauwkeurig genoeg’, vat Piet het oordeel van de Inspectie samen. De IGZ wil nog geen uitspraken doen over het vertrouwelijke rapport.

Het Leidse Zorgkantoor wilde de geldkraan acuut dichtdraaien, maar werd door de rechter teruggefloten.

De IGZ trekt harde conclusies in het nog vertrouwelijke rapport dat vandaag naar staatssecretaris Bussemaker van volksgezondheid wordt gestuurd. De nieuw aangetreden directeur Jan Piet spreekt van ‘een stevige tik op onze neus’. De kwaliteit van de zorg is onvoldoende, een cliente die in het vrouwenopvanghuis zelfmoord pleegde had daar nooit opgenomen mogen worden, verslaafden moesten verplicht naar kerkdiensten. De vrijheden van clienten zijn zo ernstig beknot dat de IGZ het Europees verdrag voor de rechten van de mens erbij haalt.
De inspectie begon het onderzoek naar aanleiding van berichten in het Leidsch Dagblad. Het Zorgkantoor nam de financiele handel en wandel van de opvang onder de loep. Winnersway ontvangt sinds dit jaar via het kantoor honderdduizenden euro’s uit de pot voor bijzondere zorg, de Awbz. Het Zorgkantoor trof echter ‘zulk ernstig en niet herstelbaar tekortschieten’ dat het zonder pardon de stekker uit Winnersway wilde trekken. De rechter vond die conclusie echter te voorbarig en floot de geldverstrekker terug.
Winnersway heeft nu een plan van aanpak ingediend.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen